7. srpnja

Sv. Vilibald
Engleska, oko 700. – Eichstätt, Njemačka 787.

Rimski Martirologij: u Eichstättu u Frankoniji, Njemačka, sv. Vilibald, biskup, koji je, nakon što je postao redovnik, dugo putovao po svetim mjestima i mnogim regijama da obnovi redovnički život. Pomagao je sv. Bonifaciju u evangelizaciji Njemačke koji ga je i zaredio za prvoga biskupa ovoga grada. Obratio je Kristu mnoge ljude.
Opširnije o sv. Vilibaldu vidi ovdje.

 

Sv. Marija Guo Lizhi, mučenica
Kina, 1900.

Rimski Martirologij: U selu Hujiacun u Shenxianu, u Hebei u Kini, spomen sv. Marije Guo Lizhi, mučenice. Ona je za vrijeme progona kršćana kao druga majka Makabejka ohrabrila sedam svojih rođaka na ustrajnost u vjeri i čvrstoću duha; pratila ih je na mjesto pogubljenja te je zatražila da i sama bude pogubljena slijedeći tako one koje je prije sebe bila otpratila u nebo.

 

Blaženi Petar To Rot, mučenik
Papuazija, otok Nova Britanija, 1912. – Melanezija 1945. g.

Rimski Martirologij: U selu Rakunai na otoku Nova Britannia u Melaneziji, spomen blaženog Petra To Rot, mučenika. On je bio otac obitelji i katehist. Uhićen je tijekom Drugoga svjetskog rata jer je ustrajao u svojoj službi kao katehist. Podnio je mučeništvo tako što je primio injekciju smrtonosnog otrova.