Banja Luka: DANI IVANA MERZA U KATOLIČKOJ GIMNAZIJI KOJA NOSI NJEGOVO IME

 I ove godine su u Općoj gimnaziji Katoličkog školskog centra u Banjoj Luka održani „Dani Ivana Merza“ i to drugi po redu, a povodom dana škole. Ova manifestacija bogata širokim kulturnim programom započela je već 5. svibnja 2014. održavanjem izložbe fotografija „Banja Luka u vrijeme Ivana Merza“

.Dani I.M. BL - 4

Tom prigodom održan je nastup Gradskog limenog orkestra iz Jajca.   U utorak 6. svibnja dramska sekcija KŠC-a održala je dramsku predstavu „Ivan maturant“ a uz to su također bili čitani poetski radovi na temu „Ivan Merz“.

Dani I.M. BL - 3

I te večeri program je obogaćen glazbenim nastupom. Nastupio je glazbeni sastav „Sol zemlje“ iz Banja Luke. U srijedu 7. svibnja u prostorijama škole predstavljen je dnevnik bl. Ivana Merza.Također je bio raspisan natječaj za najbolji likovni rado o temi „Plamen za visinama“ (bl. Ivan Merz). Te su večeri tri najbolja rada bila nagrađena pohvalnicama i prigodnim nagradama. Na sam dan škole 8. svibnja održana je sv. misa u župnoj crkvi Pohoda BDM u Banjoj Luci. Istog dana održan je Dan otvorenih vrata, te navečer svečana akademija u dvorani KŠC-a.

Dani I.M. BL - 2