Filipini: BISKUP BUCO PREDVODIO PROSLAVU BLAGDANA BL. I. MERZA


Plakat koji  oglašava proslavu bl. Ivana koju će predvoditi biskup Buco

Kao i prošlih godina blagdan bl. Ivana Merza svečano je proslavljen 10. svibnja na Filipinima u obnovljenom i proširenom Centru  u gradu Marikini a koji nosi ime po hrvatskom Blaženiku. Brojni štovatelji bl. I. Merza ispunili su prostorije Centra u kojem je na sam blagdan bl. I. Merza svečanu sv. misa predslavio  mons. Nollyja C. Buca, pomoćni biskup biskupije Antipolo u kojoj se Centar nalazi.


Biskup Buco služi sv. misu u čast bl. Ivana Merza u njegovom Centru

U svojoj propovijedi biskup Buco je naglasio kako su život i svetost blaženog Ivana istinska inspiracija koju je lako slijediti. „Trebamo tražiti njegov zagovor“, rekao je biskup Buco, „da možemo biti s njim i drugim svecima u nebu. Lako je doći Isusu uz pomoć zagovornika kao što je blaženi Ivan.“  Biskup je također istaknuo kako se i on sam, zajedno s drugim štovateljima i učenicima raduje što skorijoj kanonizaciji bl. Ivana Merza.

Biskup Buco propovijeda u vedrom stilu

Nakon sv. Mise vicepostulator Dave Dela Cruz obavijestio je nazočne kako napreduju radovi za dovršenje obnove i proširenje Centra za što su potrebna i dodatna sredstva. Vicepostulator je obavijestio nazočne da je utemeljen  fond za pomoć Centru pod nazivom „Barya para sa tahanan ni Blessed Ivan“ (novčići za kuću bl. Ivana). Predviđeno je da bi obnova trebala biti dovršena do mjeseca rujna ove godine.


Sv. Misa u Centru Bl. Ivana Merza koju predvodi biskup Buco. Proširenje i obnova Centra je u tijeku kao što se vidi na fotografiji.

Sljedećeg dana, u subotu 11. svibnja 2019. održana je u Centru redovna misa u čast bl. Ivana Merza za ozdravljenje koju je predslavio o. Jeffty Mendez župnik župe na čijem se teritoriju nalazi Centar.


Biskup Buco časti relikvije bl. Ivana Merza nakon završene sv. mise