Filipini: ČAŠĆENJE RELIKVIJA BL. IVANA MERZA U NADBISKUPIJI CAPIZ

Kao nastavak Festivala svetaca što je organizirala Vicepostulatura bl. Ivana Merza na Filipinima (vidi prethodnu vijest sa Filipina) nastavljeno je hodočašće-putovanje i čašćenje relikvija bl. Ivana Merza i to u nadbiskupiji Capiz, koja obuhvaća jedan dio središnjeg filipinskog otočja Visayas. Ova manifestacija u čast hrvatskog blaženika trajala je od 15. do 30. studenog.CAPIZ-3
   Relikvije je dočekao mons. Jose Advincula, nadbiskup Capiza koji je služio sv. misu prigodom dolaska relikvija nakon čega je i on sam obavio pobožnost čašćenja relikvija bl. Ivana. 20. studenog održana je i svečana procesija s relikvijama na kojoj je sudjelovalo oko 500 vjernika. Pred relikvijama su se svaki dan služile sv. mise ujutro i navečer. CAPIZ-1Brojni vjernici iz udaljenih župa nadbiskupije hodočastili su u Capiz da bi iskazali štovanje relikvijama i obavile pobožnost u čast bl. Ivana.
   Dvotjedno čašćenje relikvija završilo je 30. studenog. Relikvije bl. Ivana poklonjene su ovoj nadbiskupiji i predane su na čuvanje i daljnje čašćenje župi sv. Vinka Fererskog u Cagay, Roxas City. Tamošnja skupina mladih koja se prozvala „Mladež bl. Ivana Merza“ nastavit će s promicanjem pobožnosti u čast hrvatskog blaženika u što je uključeno i čašćenje njegovih relikvija koje će nastaviti dalje obilaziti župe ove nadbiskupije.

CAPIZ-6
   Najzaslužniji za ovo organiziranje čašćenja relikvija bl. Ivana jest vicepostulator Dave dela Cruz kojega vidimo na nekoliko slika, kako drži predavanje (u crvenoj majci) potom ga vidimo i na slici s CAPIZ-5nadbiskupom mons. Jose Advinculom.
U nastavku donosimo nekoliko slika s ove dvotjedne pobožnosti u čast hrvatskog blaženika Ivana Merza u nadbiskupiji Capiz na Filipinima.

 

 

 

 

CAPIZ-8   CAPIZ-2       

CAPIZ-9                 CAPIZ-4    

CAPIZ-7