Filipini: PROSLAVA 121. ROĐENDANA BL. IVANA MERZA

Zajednica štovatelja bl. Ivana Merza, predvođeni vicepostulatorom Dave-om Dela Cruzom, 16. prosinca proslavila je 121. godinu od rođenja našega Blaženika. Proslava se odvila u novootvorenom Centru o kojemu smo ranije izvijestili, a sada je u njemu po prvi puta za njegov rođendan postavljen i oltar s relikvijama bl. Ivana kao središnje okupljalište molitelja.

Na sam su rođendan nakon zajedničke molitve Devetnice kojom su se pripremali za proslavu, organizirali u čast Blaženiku večeru i prigodno druženje (vidi naslovna slika).

Slavljenje rođenja Blaženika trajalo je nekoliko dana tijekom kojih su mladi filipinski štovatelji Blaženika proširili  spomen na bl. Merza i u gradskoj vijećnici grada Marikine od čijih su vlasti dobili poziv. Također, posjetili su policijsku akademiju i njihovim pitomcima predstavili su bl. Ivana  kao zaštitnika policajaca i vojnika. Kao što se vidi na slikama mladi filipinski policajci sa zanimanjem su se upoznavali s likom i djelom bl. Ivana

.

Prostor s relikvijama bl. Ivana unutar njegova Centra, koji nosi naziv ‘Blessed Ivan Merz Reliquarium’, još će se usavršavati pa se voditelji preporučuju u molitve da se cijeli projekt Centra bl. Ivana Merza uspješno dovrši.