Filipini: Proslava 123. rođendana bl. Ivana Merza 16. 12. 2019.

U isto vrijeme kad je Crkva na Filipinima slavila Dan mladih i prvi dan početka tradicionalnih  Simbang Gabija – Misa zornice kao početak Devetnice pred blagdan Božića, štovatelji bl. Ivana Merza na Filipinima proslavili su 123. rođendan bl. Ivana Merza koji je bio 16. prosinca 2019.

Proslava je započela već tjedan dana prije. Prof. Dave Dela Cruz filipinski vice-postulator bl. Ivana Merza davao je duhovne vježbe studentima škole Naše Gospe od Božanske Milosti u Manili i potom skupini mladih u biskupiji Iba. U svom je govoru ohrabrio mlade da slijede Isusa prema uzoru svetosti što ju je ostvario bl. Ivan. Nadalje vice-postulator Dela Cruz darovao je 13. prosinca križ  ‘Apostol mladih’  s likom bl. Ivana koji se nosi na vrpci oko vrata dvjema skupinama mladih i ministrantima župe bl. Juana Martineza de Santo Domingo u Pangasinanu.

Glavno slavlje rođendana bl. Ivana započelo je 15. prosinca tijekom nedjeljne sv. mise u 17.30 u Bikidnonu koju je predvodio pater Fermin Leoveras, školski kolega vicepostulatora. Volonteri i štovatelji počastili su relikvije bl. Ivana nakon sv. mise, a vjernicima su se dijelile sličice s molitvom bl. Ivanu. Na sam rođendan bl. Ivana, 16. prosinca, vicepostulator Dela Cruz  posjetio je župu Inang Laging Saklolo (Mater de Perpetuo Succursu) u gradu Caloocanu. Župnik Leoncito Falkasantos, inače duhovnik štovatelja bl. Ivana Merza predvodio je misno slavlje, nakon čega je uslijedila zajednička večera koju je organizirao vicepostulator Dela Cruza.