Filipini: SVEČANE PROSLAVE BLAGDANA BL. I. MERZA

2-Filip

Ovogodišnja proslava blagdana blaženoga Ivana na Filipinima bila je jedna od najposjećenijih i najvećih od kada je osnovana Vicepostulatura na Filipinima.

8-Filip
Prva proslava održana je 8. svibnja u Cebu, u regiji Visayas, mjesto porijekla kršćanstva na Filipinima. Proslavi je prisustvovao Dave dela Cruz vicepostulator bl. Ivana Merza na Filipinima, zajedno sa Kevin Ison, svojim suradnikom koji je zadužen za organizaciju izložbe svetih relikvija koje putuju cijelom zemljom. Toj proslavi prisustvovala su još tri studenta koje stipendira Vicepostulatura na Filipinima. 4-Filip

Tijekom večeri vicepostulator je podsjetio stipendiste da uvijek moraju imat u svom srcu i na umu da sve što radimo, radimo na veću slavu Božju i kanonizaciju bl. Ivana Merza te je na kraju napomenuo: „Budite poput Ivana“! Te riječi imaju značenje“ „Imaj ljubav za učenje, formaciju, apostolat i svetost“. 6-Filip

Ove godine primljen je novi stipendist, Chester Munsayac, student četvrte godine hotelijerstva i menadžmenta 10. svibnja na sam blagdana bl. Ivana vicepostulator Dave Dela Cruz i Gabriel Mendez posjetili su časne sestre sv. Terezije, lokalnu kongregaciju i donijeli im relikvije bl. Ivana za njihov samostan i školu. Osim relikvija Vicepostulatura je donirala pomoć za potrebe samostana sestara…

7-Filip
Na dan blagdana i za vrijeme slavlja relikvije bl. Ivana bile su izložene u SM Seaside City Cebu što su organizirali stipendisti.
U Manili je Kevin Ison suradnik vicepostulature predvodio slavlje blagdana bl. Ivana.

3-Filip

Euharistijsko slavlje za blagdana bl. Ivana održano je također i u kapeli San Pedro Calungsgod u SM Aura Premier, u Taguig gradu, gdje su se slavile dvije mise. Mnogi štovatelji su prisustvovali misnim slavljima upravo zbog štovanja prema bl. Ivanu Merzu.
Na sam dan blagdana primljen je još jedan stipendist bl. Ivana Merza, Rave Bryan Salvosa, student koji tek započinje svoj studije. On je peti stipendist bl. Ivana Merza.

9-Filip
Središte izložbe relikvija bilo je prikazati život, rad i svetost bl. Ivana Merza. Sada se izložba nalazi u provinciji Capitol Camarines Norte. U lipnju izložba će se održavati u biskupiji Lingayen-Dagupan gdje će biti obogaćena slikama. Svaki mjesec izložba će biti postavljena u drugom mjestu.
Cilj Vicepostulature je da izložba relikvija obiđe cijele Filipine. Uz izložbu relikvija Bl. Ivana održavaju se još uz to kateheze, duhovne vježbe, te liturgijska slavlja. Izložba će svoj vrhunac imati 16. 12. 2016. na samu 120. godišnjicu rođenja bl. Ivana.
Za proslavu blagdana bl. Ivana Vicepostulatura na Filipinima izradila je posebne sličice Blaženog Ivana na engleskom jeziku koje su se dijelile svim vjernicima koji su došli iskazati štovanje njegovim relikvijama.

5-Filip
Na priloženim fotografijama vide se razni momenti s proslave blagdana bl. Ivana u raznim filipinskim mjestima kao i organizatore proslave pod vodstvom vicepostulatora koji u rukama drže blaženikove sličice.