MERČEVI DANI U PALMI U ZAGREBU

PRIPREMA ZA PROSLAVU BLAGDANA BL. IVANA MERZA 10. V.

Udruga “Merzovi Orlovi” koja je nedavno utemeljena u okviru SKACA u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu ove godine organizira posebnu pripremu za proslavu blagdana bl. Ivana Merza. U nastavku donosimo program.

PROGRAM MERČEVIH DANA

Petak, 05.05. u 20:30 – MISA MLADIH: VITEZ ŽENSKOG DOSTOJANSTVA

Što će nam p. Ike ovaj put prenijeti? U čemu je Merz crpio svoju životnu snagu? Kako je promatrao međusobni odnos djevojaka i mladića?https://www.facebook.com/events/103316230226819/

Subota, 06.05. u 20:00 – ORLIMPIJSKE IGRE

Svi smo spremni za društvene igre!

A kako i ne bi bili, kad nas čeka naš dragi domaćin Marko i Merzovi orlovi?! Neke nove igre, neke stare igre. Divno će biti vratiti se u djetinjstvo!

Nedjelja, 07.05. u 17:30 – OKRUGLI STOL: APOSTOLAT MLADIH U MERZOVO VRIJEME I DANAS

Bili smo na SHKM-u i susreli 35000 mladih. No, i prije 100 godina su postojali slični susreti – sletovi.

Danas su mladi katolici sjedinjeni u okrilju SKAC-a, a nekoć su bili u Orlovima. Koje su sličnosti, koje razlike, kako su se mladi odgajali kroz različita vremenska razdoblja?

Sve ovo, a i više ćete saznati od naših sudionika na okruglom stolu. A tko su oni? To vam nećemo otkriti, već vas pozivamo da dođete i zajedno s njima uronite u ovu zanimljivu temu.

Ponedjeljak, 08.05. u 21:00 – KVIZ: KOLIKO ZNAMO O MERZU?

Gdje i kada se je rodio? Kako su mu se zvali roditelji? Koju školu je završio?

Na kojim bojištima je bio? Gdje je radio? Kako mu se je zvala djevojka?

Ups…ne smijemo više otkrivati, pa sve ćete pogoditi. A, šuška se, da i neka nagrada postoji! 😉

Utorak, 09.05. u 17:00 – KAVA S MERZOM

Ugodna knjiga, dobro društvo. Ček, ček! Dobra knjiga i ugodno društvo.

Saznajte nešto više o našim mladim orlovima. Kako izgledaju njihovi susreti? Što sve čitaju i proučavaju? Čak se i neki kamp sprema na ljeto. Gdje? Kada? Kako? Čekaju vas u SKAC klubu.

Nakon druženja svi skupa idemo na krunicu na Kamenita vrata.

SRIJEDA, 10.05. BLAGDAN BL. IVANA MERZA

KVIZ ZA DJECU

Nakon sv. Mise u 10:00, Orlovi će dočekati učenike OŠ Ivan Merz. Kratko druženje će začiniti kvizom i igrama, pod budim okom s. Mariele.

FILM: IVAN MERZ – ŽIVOT ZA IDEALE

Iza svečane sv. Mise u 19:00 sati, prikazat ćemo film o životu bl. Ivana Merza. Vrhunski intelektualac, kulturni djelatnik, profesor i zauzeti katolički vjernik laik. Zagrebimo malo ispod površine, jer Merz nije bio samo to. On je bio puno više! Kako je Ivan Pavao II. rekao na beatifikaciji:

“Pravednik posve uronjen u božansku svjetlost, postaje svojevrsna baklja, što svijetli i grije. To je poruka što nam je danas nudi lik novoga blaženika, Ivana Merza.”