Rim: BL. IVAN MERZ NA MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI KATOLIČKE AKCIJE

merz-na-izlozbi-san-lorenzo-riim-1

U Međunarodnom centru za mladež „San Lorenzo“ blizu Vatikana, tijekom Jubilarne Godine Milosrđa postavljena je izložba pod naslovom „Dobar put – Svjedoci Očevog Milosrđa“. Izložbu je organizirala Zaklada „Katolička Akcija – škola svetosti Pija XI.“ u zajednici s drugim granama Katoličke Akcije u Italiji. Izložba traje do konca Jubilarne Godine Milosrđa. Na izložbi su prikazani kratki ilustrirani životopisi od pedeset Božjih ugodnika (svetaca, blaženika i slugu Božjih ) koji su kao svjedoci Božjega Milosrđa bili članovi Katoličke Akcije ili s njome usko povezani, a od koje su dobili poticaje, usmjerenja i pomoć za ostvarenje svetosti u svome životu.
Njihove biografije, uz njihovu fotografiju, objavljene su na velikim panoima na tri jezika: talijanskom, španjolskom i engleskom.  Na izložbi su zastupljeni i dvoje Hrvata koji su se istaknuli u promicanju Katoličke Akcije: to je bl. Ivan Merz koji je uveo i ustrajno promicao Katoličku Akciju u Hrvatskoj i službenica Božja Marica Stanković koja se zalagala za njezino provođenje. Također je tu i slovenski mladi dvadesetogodišnji Blaženik Lojze Grozde, mučenik Katoličke Akcije. Izložba će biti otvorena sve do kraja Jubilarne Godine Milosrđa.
Detaljniji tekst na talijanskom o naših dvoje Hrvata predstavnika na ovoj izložbi može se naći na web stranici Zaklade Škole svetosti Pija XI. na ovim linkovima.

http://www.fondazionesantiac.org/it/testimoni/beati/mertzi 
http://www.fondazionesantiac.org/it/testimoni/servididio/fasediocesana/maricastankovi

merz-na-izlozbi-san-lorenzo-riim-3

Na slikama:
1. Dolje: Unutrašnjost crkve San Lorenzo u Međunarodnom centru za mladež blizu Vatikana s panoima izložbe na naslovnici vijesti.
2. Gore: Pano posvećen bl. Ivanu Merzu i Sl. B. Marici Stanković.