Rim: ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK MILAN BANDIĆ POSJETIO DOM “BL.IVANA MERZA”

bandic_u_dc-3-branim.jpgNa kraju razgledavanja gradonačelniku i njegovoj pratnji  priređen je domjenak u blagovaonici Doma. Gradonačelnik je, ostavši impresioniram veličinom Doma, njegovom urednošću te funkcionalnošću i brojnim umjetninama kojima je Dom ukrašen, obećao je pomoć grada Zagreba za njegovo konačno dovršenje.  Prije odlaska gosp. Milan Bandić upisao je u Knjigu posjetitelja Doma ove riječi:
„Istinska hvala za sva dobra djela i čine što ih u ovom Hrvatskom hodočasničkom domu svjedočite već 25 godina. Obveza je svih odgovornih ljudi da pomognu ovaj Dom pa će to učiniti i Grad Zagreb – jer djela govore više od riječi. 
                                      Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreb
Rim, 14. 3. 2012. g.
 
                                                                         ———————————–

bandic-rim-ugovor-11.jpgSlužbene internetske stranice Grada Zagreba donijele su isti dan na svome portalu vijest o ovom događanju pod ovim naslovom: Gradonačelnici Zagreba i Rima otvorili put jačanju suradnje gradova
Potpisima na Izjavi o namjeri između gradova Zagreba i Rima, gradonačelnici dvaju gradova Milan Bandić i Giovanni Alemanno, danas su, uz prigodnu svečanost u prostorima rimske gradske uprave, otvorili put jačanju suradnje i razmjeni iskustava glavnih gradova Hrvatske i Italije. U srdačnom i prijateljskom ozračju, gradonačelnici su razgovarali o sve većoj ulozi gradova u povezivanju regija i država, a Zagreb i Rim, svoju će suradnju jačati posebno na području kulture, povijesne baštine, sporta, urbanističkog i tehnološkog razvoja, gospodarstva, javnih radova, javnog prijevoza, zaštite okoliša, obrazovanja i turizma. Na kraju susreta kojemu su prisustvovali i veleposlanik RH u Italiji NJ. E. Tomislav Vidošević te zastupnik u talijanskom parlamentu i predsjednik talijansko-hrvatske grupe prijateljstva u talijanskom parlamentu Aldo Biagio, zagrebački gradonačelnik pozvao je rimskog kolegu da posjeti Zagreb, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.
bandic-rim-ugovor-22.jpgJutros je gradonačelnik Bandić posjetio Domus Croata – Dom hrvatskih hodočasnika Blaženi Ivan Merz, a prema protokolu, nakon potpisivanja Izjave i obraćanja novinarima, u društvu s domaćinom, veleposlanikom Vidoševićem, susreo s predsjednikom i tajnicom Hrvatsko – talijanske udruge u Rimu, Mirkom šikićem i Dragicom Hadrović. Osim prikaza aktivnosti zajednice, na susretu je bilo riječi i o Smotri umjetnosti i kulture zemalja istočne Europe postavljenoj u prestižnom prostoru Muzeja rimske civilizacije, a u sklopu koje će se, od 14. travnja do 12. svibnja predstavljati hrvatska kultura, umjetnosti, glazba i gastronomija.
Cjelovita vijest nalazi se na ovoj internetskoj adresi: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=39094

Tumačenje slika:
1. Gradonačelnik Bandić ispod portreta Pape Benedikta XVI. upisuje se u Knjigu gostiju u Domu.
2. Gradonačelnik Milan Bandić (sredina), Nj.Eks. veleposlanik Tomislav Vidošević,  (desno) i p. Božidar Nagy (lijevo) u dvorištu Doma ispred reljefa kneza Branimira.
3. Gradonačelnik M. Bandić s upravom i osobljem Doma ispred reljefa Srca Isusova u dvorištu Doma.
4. Oproštaj prije odlaska.
5. Automobil hrvatskog veleposlanstva koji odvozi iz dvorišta Doma gradonačelnika Bandića na Kapitolij na potpisivanje izjave o suradnji između Rima i Zagreba.
6. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i gradonačelnik Rima Giovanni Alemanno potpisuju Izjavu o međusobnoj suradnji glavnih gradova Rima i Zagreba.
7. Nakon potpisivanja izjave srdačan smiješak i rukovanje!