Sesvetski Kraljevec: MOLITVENA ZAJEDNICA POD ZAŠTITOM BL. IVANA MERZA

        U Sesvetskom Kraljevcu osnovana je 21. 10. 2015. godine muška molitvena zajednica. Nastala je kao logičan slijed prijateljskih susreta mladića iz župe Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu koji su se susretali svake nedjelje, a često i kroz tjedan na svetim misama. Za zaštitnika zajednice izabran je sveti Josip, zaštitnik Hrvatske, a za suzaštitnika blaženi Ivan Merz, apostol hrvatske mladeži. Zajednica ima svoje tjedne susrete srijedom u 21.00 s. i trenutno broji oko 30-ak članova od 17. do 33. godine života. Načini molitve se izmjenjuju: molitva Gospine krunice, molitva krunice svetog Josipa, litanije BDM, sv. Josipu ili bl. Ivanu Merzu, razmatranje Evanđelja nadolazeće nedjelje i euharistijsko klanjanje. Na kraju susreta određuje se koji dan će po jedan član zajednice ići na svetu misu s nakanom prikazanja sv. mise za sve članove zajednice i koji dan će postiti ili činiti djelo milosrđa. Nakane za post i djela milosrđa variraju svaki tjedan.
Zajednica slavi svoj drugi rođendan 21. listopada 2015.

U srijedu 6. prosinca zajednicu je po prvi put posjetio postulator bl. Ivana Merza,  p. Božidar Nagy koji nam je kroz prezentaciju i slike prikazao najvažnije momente iz života bl. Ivana Merza te brojne zanimljivosti i anegdote kako iz života blaženika tako i iz rada Postulature i svjedočanstava blaženikovih suvremenika. Kao poticaj i ohrabrenje za daljnji rad Postulature, zajednica ovaj tjedan posti, čini djela milosrđa i ide na svetu misu s nakanom za skoru kanonizaciju blaženog Ivana Merza.

Posjet postulatora o. Božidara N. zajednici 6. prosinca 2017.

U ovom djelovanju naše zajednice može se vidjeti nastavak gesla i lozinke blaženog Ivana: Žrtva-Euhatistija-Apostolat. Zajednica se ne zaustavlja samo na tjednoj molitvi već i hodočasti svetom Josipu u Karlovac i Majci Božjoj Bistričkoj, te brine i o društvenim pitanjima. Tako  je jedan susret srijedom održan ispred Vinogradske bolnice gdje se molilo za nerođene u sklopu inicijative 40 dana za život; time se pružilo i konkretno svjedočanstvo vjere. U budućnosti želimo još više nasljedovati kreposti svetoga Josipa i blaženog Ivana Merza jer duboko vjerujemo da su oni izabrali nas koliko i mi njih.
Kristian Pavlić

NASLOVNA SLIKA: Zajednica ispred Vinogradske bolnice gdje se molilo za nerođene u sklopu inicijative 40 dana za život;