Solin:BLAGOSLOVLJENE NOVE PROSTORIJE UDRUGE “BL. IVAN MERZ”

Nakon blagoslova predsjednik i osnivač Udruge Miro Radalj podsjetio je prisutne s ciljevima Udruge „Bl. Ivan Merz“ koja je utemeljena u Splitu 1. rujna 2006. Ciljevi su: promicanje humanitarnog djelovanja, očuvanje kulturnih i društvenih vrijednosti i religijske kulture – svih onih vrijednosti za koje se zalagao i blaženi Ivan Merz. Prva akcija po osnivanju bila je raspisivanje natječaja za stipendije uspješnim studentima i srednjoškolcima slabijeg imovnog stanja. Tako je u prvoj godini svoga djelovanja Udruga dodijelila 21 stipendiju, a ove godine ima plan podijeliti 100 novih. Predviđeno je da se ovim novim prostorima udruge (60 m2) koriste i stipendisti za svoje susrete, za tečajeve stranih jezika, informatike te ostale sadržaje koji su u planu Udruge.

    Ovom svečanom činu nazočio je i prof. Dave Dela Cruz s Filipina, glavni promicatelj poznavanja i štovanja hrvatskog blaženika u toj katoličkoj zemlji koji je ovih dana hodočastio po mjestima gdje je boravio i živio blaženi Ivan Merz. I sam radostan i počašćen ovim činom prof. Cruz govorio je prisutnima o štovanju blaženoga Ivana Merza na Filipinima napominjući kako će boravak u Hrvatskoj i iskustva koja je stekao prenijeti drugima kada se vrati na Filipine.

    Postulator o. Božidar zaželio je Udruzi blagoslovljen i predani rad u humanitarnom djelovanju poželjevši da ona bude promicatelj istine o životu i radu bl. Ivana Merza koji je svojim životom pokazao kako se i u laičkom životu može postići svetost života.