Split: Malonogometna liga „Ivan Merz“ – Blagoslov kipa

Nova sezona ministrantske malonogometne lige Splitsko-makarske nadbiskupije koja nosi ime „Ivan Merz”  započela je u subotu 16. studenoga u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Prvi dio bio je u velikoj kapeli sjemeništa, a drugi, nogometno natjecanje, odvijao se na igralištu Sjemeništa. Ove godine na radost svih ministranata imali smo jedno veliko iznenađenje. Ministrantska malonogometna liga je pod zaštitom uzora i apostola mladih, bl. Ivana Merza. Posredstvom postulatora o. Božidara Nagya, gosp. Jozo Jurić iz Zagreba a porjekolom iz Bosne, darovao je lijepi i veliki kip bl. Ivana ministrantima i Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

Novi kip bl. Ivana blagoslovio je novi ravnatelj sjemeništa mr. don Jenko Bulić. Don Jenko je ministrante, svećenike i njihove animatore potaknuo na nasljedovanje Isusa Krista po primjeru bl. Ivana u laičkoj ili svećeničkoj službi. Bl. Ivana su resile herojske kreposti, kako u osobnom tako i u društvenom životu i djelovanju, kazao je don Jenko. Don Jure Vrdoljak, duhovnik u Nadbiskupskom sjemeništu je svima uputio riječ pozdrava, dobrodošlice, spomenuvši da je ovo 11. godina Lige i da smo sada uz moćnu zaštitu bl. Ivana još jači i snažniji. Cilj je jedan: služiti Bogu i bližnjima. Svima nazočnima obratio se voditelj lige Duje Gale, zahvalivši dosadašnjem voditelju Marinu Perišu. Voditelj Duje Gale je spomenuo redosljed natjecanja, potaknuvši ministrante na najosnovnije pravilo igre, a to je lijepo i kršćansko ponašanje na terenu.

U ministrantskoj malonogometnoj ligi „Ivan Merz“, natječu se ministranti iz 15 župa Splita i okolice. Sezona ima dva dijela: jesenski i proljetni. Ukupan broj susreta je 5, a kola ima 7.

Liga Merz Split slika blagoslov

Detaljnije o ovom događaju te brojne slike s blagoslova kipa i natjecanja pogledajte na ovoj internetskoj adresi:

http://www.nadbiskupija-split.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=1691:pocetak-mmnl-i-blagoslov-kipa-bl-ivana-merza&Itemid=75