SPLIT: PROSLAVA 111. ROАENDANA BL. IVANA MERZA

p-nagy.jpg   Riječ je samo o jednom manjem djelu stipendista,
njih 37 koje su se na jednom mjestu
uspjeli okupiti jer Udruga djeli
stipendije po cijeloj Hrvatskoj pa mnogi iz razumljivih

razloga nisu mogli biti nazočni. Udruga je nakon prve godine u kojoj je
podjelila 21 stipendiju ove godine započela s podjelom čak 100
stipendija, 53 studentske i 47 srednjoškolskih.


 

Na početku je nazočne pozdravio Miro Radalj predsjednik Udruge koji je zahvalio svim dobročiniteljima čijom se velikodušnošću i odricanjem dijeli ovogodišnjih 100 stipendija. Čestitajući svim stipendistima na njihovom uspjehu i vrijednom radu kojim su zaslužili ove stipendije, izrazio je uvjerenje da će im ona biti ne samo materijalna pomoć već u prvom redu poticaj i ohrabrenje da ustraju u svom školovanju i da budu na ponos svojoj obitelji kao što su to po svojim rezultatima bili i do sada.

dio_clanova_i_stipendista_za_vrijeme_sv_mise.jpg


 

Nakon male uvodne svečanosti podjele odluka o stipendijama slijedila je sv. Misa koju je uz koncelebraciju don Stipana šurlina predvodio p. Božidar Nagy, postulator kauze bl. Merza koji za ovu prigodu stigao iz Rima. U nadahnutoj propovijedi pozvao je sve nazočne, naročito mlade stipendiste na upoznavanje i štovanje bl. Merza te da im on postane uzor u njihovu životu. Istaknuo je i činjenicu da je bl. Ivan i sam bio stipendist te je i ova Udruga zasigurno plod i njegova zagovora.

glazba_nakon_mise_-_domjenak.jpg

Svetu Misu su svojim pjevanjem uveličali članovi bratske Udruge mladih bl. Ivana Merza iz Kaštela.
Na kraju je susret nastavljen uz glazbu prijatelja Udruge – gitarističke skupine mladih pod vodstvom maestra Čapina i domjenak u prostorijama sjemeništa.