Split: Županija nagradila Humanitarnu udrugu Ivan Merz

U obrazloženju se ističe kako je udruga Ivan Merz ove akademske godine podijelila 132 stipendije i time se svrstala na sam vrh po dodjeljivanju stipendija. Udruga Ivan Merz osnovana je godine 2006. s ciljem stipendiranja srednjoškolaca i studenata slabijega imovinskog stanja s područja cijele Hrvatske. Svake godine na raspisani natječaj pristigne veliki broj zamolbi i zahvaljujući donatorima broj pozitivno riješenih zamolbi je svake godine sve veći. Udruga organizira predavanja, tribine o aktualnim temama koje zanimaju mlade. Organizira zajednička druženja i nastoji mlade zainteresirati za različite korisne aktivnosti. U planu je i osnivanje biblioteke. nagrada_hum.udr.split-2.jpg
           Kod dodjeljivanja nagrade župan g. Ante Sanader naglasio je predsjedniku udruge g. Miri Radalju kako postojanje ove Udruge svjedoči da je uvijek dobro činiti dobro i da se dobro dobrim vraća. U komunikaciji Udruga – donatori – stipendisti, postoji uzajamna briga, pomoć i zahvalnost. Ovo je prilika,  naglasio je župan Sanader, da pomognemo i prepoznamo dobru nakanu, djelovanje i rezultate ove Udruge i da joj pomognemo u dobrome.
  Primanjem nagrade udruga Ivan Merz našla se u društvu nagrađenih među kojima je  bio također i dr. fra Vicko Kapitanović ,   pročelnik katedre za crkvenu povijest KBF-a u Splitu, dobitnik nagrade za životno djelo  i  fra Mirko Marić , predsjednik ogranka Matice hrvatske Sinj dobitnik ovogodišnje osobne nagrade.
Zdravka Andrijašević