SRETAN BOŽIĆ I BLAGOSLOVLJENA NOVA 2021. GODINA!

Ovu čestitku s naslovom „Hrvatski Božić“ kojom Vam čestitamo ovogodišnju svetkovinu Isusova rođenja, izradio je hrvatski akad. slikar Mladen Veža za središnjicu Hrvatske Bratske Zajednice, najveće organizacije Hrvata u Americi. Središnjica se nalazi u Pittsburghu, SAD.

Za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj ovu umjetničku božićnu sliku Mladena Veže objavio je najtiražniji francuski dnevni list OUEST FRANCE na svojoj naslovnoj stranici za Božić 24./25. prosinca 1992. Time su Francuzi željeli i na ovaj način izraziti svoju solidarnost s hrvatskim narodom zbog stradanja od velikosrpske agresije. Na ovoj slici vidi se glavni dio naslovnice toga lista. Tako je te godine naš „Hrvatski Božić“ ušao u oko osam stotina tisuća francuskih obitelji koliko iznosi njegova tiraža.

Cijela naslovnica tih novina jest sačuvana i nalazi se danas uokvirenu, te izložena na recepciji u Domu hrvatskih hodočasnika u Rimu na trajan spomen svima koji kroz Dom prolaze. (Vidi sliku dolje.)

Novine „Ouest-France“ sa svojih 2,5 milijuna dnevnih čitatelja i nakladom od gotovo 800.000 primjeraka, najčitanije su frankofonske novine na svijetu, ispred francuskih nacionalnih novina kao što su Le Figaro i Le Monde.