USLIŠANJA -  ZAHVALE

 

Za vrijeme burnih događaja u Banjoj Luci i ja sam se našla u bezizlaznoj situaciji, gdje mi je i život bio ugrožen. Kao vjernica molila sam se i u toj bezizlaznoj situaciji, kad su nas Hrvate odvodili, dala sam zavjet Ivanu Merzu: «Ivane, spasi me i daj mi snage da sve to preživim.» I gle čuda: sve se dobro završilo. Ja sam ostala u Banjoj Luci, živa i zdrava i želim ispuniti svoj zavjet: bila sam na grobu Ivana Merza u Palmotićevoj ul., a sada evo obznanjujem svoju zahvalu i ovim putem u Glasilu Postulature. – Ljubica Josipović, Banja Luka.

 

Molila sam devetnice Ivanu Merzu, posjećivala njegov grob i on mi je puno pomogao u studiji, zatim u problemima u obitelji kao i u mome osobnom životu. – B.M.M, Zagreb.

 

 

Molila sam za pet problema pet devetnica Ivanu Merzu i dobila sam po njegovu zagovoru uslišanja. Zahvaljujem  Ivanu Merzu na pomoći. – Marijana Ćolakić, Zagreb.

 

Zahvaljujem Ivanu Merzu za veliku pomoć mome sinu u životnim poteškoćama. Kada sam doznala za teško stanje moga sina, otišla sam u Baziliku Srca Isusova, klekla sam na koljena na grob Ivana Merza. Zapalila sam jednu veliku svijeću i kažem: «Dragi brate Ivane, ti si sada kod Boga i kod Presv. Srca Isusova. Pomozi mi u molitvi za sina… Budi mu zagovor i zaštita.». Nakon što sam kod kuće nastavila moliti sljedećih dana, problem se sretno riješio.  Sada molim za Ivana, Slugu Božjega da ga Bog proslavi čašću oltara, jer to on i zaslužuje. – Katica Tomas, župa sv. Luke, Zagreb.

 

Ovim putem želim javiti da sam u protekle dvije godine primila bezbroj milosti što većih što manjih od dragog Boga posredništvom sluge Božjega Ivana Merza. Zahvaljujem mu i tim želim potvrditi da je on uistinu brz i revan zagovornik u našim potrebama. Napose mu zahvaljujem za ozdravljenje moga supruga. – Ana Ševčik, Zagreb.

 

Zahvaljujem na pomoći Ivanu Merzu za izvrsno podnošenje kemoterapije u toku bolesti moje majke, njegovom praćenju i na kraju potpunom izlječenju. – Zahvalna Ana Ć., Zagreb.

 

Molitva majke za uspješni poduhvat najmlađe kćerke u istovjetnoj struci obistinio se i uspio poslije pete sv. Pričesti u molitvi devetnice Ivanu Merzu u crkvi Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ul. u Zagrebu. To je molitva majke za humanost, ljudskost pristojnosti, ufanja, vjere i nadanja što je i pok. dr. Ivan Merz svojim životnim djelom posvjedočio mladeži. – prim. dr. V. Jelavić, mikrobiolog u m.

 

Ivan Merz pomaže u svim životnim situacijama

            21. lipnja 1994. g. suprug mi je iz Rima donio knjigu Ivana Merza «Put k Suncu». Te su godine krenule moje molitve po zagovoru Sluge Božjega Ivana Merza i uslišenja molitava.

            Moj mlađi brat poginuo je u Domovinskom ratu i nakon tog tragičnog događaja moje je tjelesno i duševno zdravlje bilo ugroženo do zabrinjavajuće mjere. Mogu reći da sam u svojim patnjama dotaknula dno, ali niti u jednom trenutku nisam prestajala moliti za milost i spasenje. Po zagovoru sluge Božjega Ivana Merza  Gospodin mi je udijelio milost tjelesnog i duševnog ozdravljenja, učinio me čvrstom u vjeri i ustrajnom u molitvi.

            Moja je majka nakon smrti svoga sina imala velikih zdravstvenih tegoba. Potaknuta i ohrabrena vlastitim ozdravljenjem neumorno sam molila po zagovoru sluge Božjega Ivana Merza za zdravlje svoje majke. Dobri se Gospodin smilovao i podario nam lijepe zajedničke dane ozdravivši majku i pokazavši po tisućiti put beskrajnu snagu svoje milosti i ljubavi.

            Moj je suprug bio daleko od vjere, crkve, svete mise… što samo po sebi donosi brojne poroke i vodi čovjeka u sigurnu propast. Sluga Božji Ivan Merz i opet je zagovarao moje molitve kod Gospodina koji je svojom svemoćnom rukom snažno pograbio izgubljenu ovčicu i vratio je svome stadu, svetoj misi, ispovijedi, svetoj pričesti.

            Moj je sin kao gimnazijalac imao neugodno iskustvo sa slučajnim prolaznicima, alkoholiziranim mladićima, koji su ga iz čistog mira istukli, te je zbog zadobivenih ozljeda odvezen na Hitnu. Poslije toga događaja moj je sin, izmučen tjelesnom boli i još više strahom bio stjeran uza zid i paraliziran osjećajem nesigurnosti svagdje izvan svoje sobe. Molitvom koja liječi, a po zagovoru sluge Božjega Ivana Merza, otjeran je strah i moj je sin, iako s ožiljcima, ojačan u vjeri krenuo naprijed.

            U kliničkoj bolnici Osijek ležala je u studenome prošle godine moja kćerka. Molitva po zagovoru sluge Božjega Ivana Merza dala joj je snage da izdrži neizvjesnost operativnog zahvata, prevlada strah i lagano se počne oporavljati. Njezin je oporavak trajao nešto duže i dan prije nego što je trebala ponovno početi polaziti predavanja na fakultetu, moj je suprug doživio lagani moždani udar. Nedjeljno se poslijepodne pretvorilo u najdramatičniji trenutak u našim životima, trenutak u kojem su, iz presrtavljenih srdaca krenule put neba molitve po zagovoru sluge Božjega Ivana Merza za pomoć našem dragom suprugu i tati. Ovo je uslišanje ispunilo naša srca novom, jačom, nepobjedivom vjerom.

            Nemoguće je nabrojiti sva uslišanja po zagovoru sluge Božjega Ivana Merza koja su obogatila našu obitelj jer su i u najmanjim svakodnevnim nevoljama, jednako kao i u onim velikim životnim tragedijama, vrućom vjerom preporučujemo Bogu preko sluge njegova. I nikada se još nije dogodilo da nam je i najmanja molitva ostala neuslišana. Stoga Ivana Merza uzimamo kao primjer i uzor vjernoga pomagača u našim nevoljama koji nam pomaže da i sami živi budemo primjerom neograničene Božje milosti.

                                                                                              Dragica Pilj, Brođanci

 

 

Zagovorom Merza sin se vratio na pravi put

 

Član sam Apostolata molitve i redovito molim dnevno prikazanje, a od prosinca 2000.g. kad mi je p. Kuzmić poslao sličicu Ivana Merza s kratkim životopisom i njegovom molitvom  molim također molitvu Ivanu Merzu s te sličice koja počinje: «Svemogući vječni Bože, u Ivanu Merzu dao si nam divan primjer vjere i ljubavi prema Kristu i Crkvi itd.» Ako pitate zašto, odgovaram: Ivan Merz je moj prijatelj i zagovornik na Nebu, mene i moje obitelji. A to prijateljstvo između mene i Ivana Merza počelo je upravo kad mi je o. Kuzmić poslao spomenutu sličicu Ivana Merza. – Moj je sin upao u loše društvo i uzimao je drogu još od osnovne škole. Ponašanje u kući bilo je užasno. Zapustio je školu, bio je već pred izbacivanjem iz škole. U takvom stanju pohodio sam grob Ivana Merza. Nastavio sam moliti svaki dan, i to tako da s njime razgovaram, i to ovako: «Ivane Merzu, ti me vidiš i čuješ; svojim životom zaslužio si nebo i vječnu slavu. Nalaziš se pred trojedinim Bogom i Kraljicom Neba, Majkom Božjom. Ja te ne vidim i ne čujem, ali osjećam te svojim srcem i dušom. Uzdam se u tvoj zagovor kod trojedinog Boga i Kraljice neba da će moj sin Anđelko ostaviti drogu tvojim zagovorom. Ujedno Te molim, Isuse Kriste, i Trojedini Bože da se udostojiš proslaviti čašću oltara slugu svoga Ivana Merza, a moga prijatelja i zagovornika na nebu.»

            To je samo jedna od «formula» u molitvi kojom molim zagovor Ivana Merza i njegovu proslavu čašću oltara. I tako sam molio iz dana u dan. Napose to molim kod nedjeljne svete mise koja je za mene svetinja. I moje su molitve uslišane. Moj je sin ostavio loše društvo i drogu. Ponovno ide u crkvu. Zamislite koliko sam sretan kada moj sin, uz mene, kleči pred oltarom u crkvi za vrijeme podizanja.  Zaslugom Ivana Merza, moj je sin ponovo «rođen». Ako Bog da, da se moj sin oženi i ako bude imao muško dijete, nazvat ćemo ga imenom Ivan, u čast našeg prijatelja i zagovaratelja Ivana Merza.

                                                                                              Anton Lijović - Zagreb