Proslave Krista Kralja

Pozdravi prijatelja Amerikanaca prije odlaska


Prije nego su naši prijatelji Amerikanci napustili Zagreb nakon što su sudjelovali u proslavi blagdana Krista Kralja 21. i 22. studenog 1981. u Zagrebu, zamolili smo ih da nam ostave za uspomenu koju misao, poruku, pozdrav. Rado su se odazvali našoj molbi. Mašili su se za svoje male džepne Biblije koje uvijek nose sa sobom(!), odanle ispisivali svoje najomiljenije rečenice koje su im ideje vodilje kroz život. Ovdje navodimo samo neke od njihovih pozdravnih poruka.

MLADIMA, NAŠIM NOVIM PRIJATELJIMA U KRISTU!

Smatramo velikom radošću što smo proveli dva tjedna u Zagrebu, dijeleći našu vjeru sa svima vama. Sigurno nas je povezao Bog, Otac naš na nebesima!
Ohrabrujemo vas sada na odlasku da držite Kristovu poruku u svojim srcima svaki dan svoga života. Odluka da slijedite Krista je najvažnija odluka koju ćete ikada u svome životu učiniti. Naučite njegove putove, slijedite ga, držite se njegovih riječi i volite ga dok god živite. Tada ćete biti puni rado¬sti i mira i vaši će životi biti izmijenjeni!
Molite za nas, kao što ćemo i mi moliti za vas i nadamo se da ćemo se vidjeti slijedeće godine!

U ljubavi Kristovoj, Tom Bremer, voditelj grupe

Moja povezanost s Isusom Kristom je ono najvrjednije što posjedujem. Zato iz dubine svoga srca mogu reći s Pavlom: "Sve gubi u mojim očima sada vrijednost zbog najveće prednosti - spoznaje Krista Isusa, moga Gospodina, radi kojeg sam žrtvovao sve i sve smatram otpadom da Njega steknem."(Fil,3,8).

Laurie De Jong

Isus je odgovor za današnji svijet! Isus je rekao da je došao da nam da život i da ga imamo u izobilju. Potražite taj obilan život, On će vam ga dati ako samo zamolite (Iv 10,10).

Steve

"Približite se Bogu i On će se približiti k vama!" (Jak 4,8). "Blago žednima i gladnima pravednosti, jer će se nasititi" (Mat, 5,6) . Hvala Bogu, sve što čovjek treba činiti je da želi Boga više nego stvari njegova svijeta (odjeća, novac, uspjeh) da dođe u Kraljevstvo Božje i tako postane bogat u vječnom životu.

Voli vas Gregory Mlacker

Nije važno što vam se dogodilo u prošlosti - ili u kojim ćete se okolnostima naći u budućnosti - ono što je zbilja važno je kako se vaše srce odnosi prema Isusu. - Čuvajte ga u svome srcu!

Brad Jones

Vrlo nam je drago da smo dijelili s vama dva tjedna našeg života. Molimo da vas"njegovo svjetlo u nama" potakne te mu dozvolite da sja kroz vas. Potra¬žite Boga i On će upaliti svoje svjetlo u vašim srcima.

U ljubavi Isusovoj Tammy Robinson

Stavite Isusa na prvo mjesto u svome životu i srcu i On će vam uzvratiti više nego možete zamisliti! Psalam 37,4 kaže nam što će On učiniti:"Sva radost tvoja neka bude Gospodin i on će ispuniti želje tvoga srca".

Tanya Moore

U vašem traženju onoga što bi ispunilo vaš život, ohrabrujem vas riječima Isusa, moga Gospodina da "najprije tražite Njegovo kraljevstvo i pravednost, a sve će vam se ostalo nadodati"(Mt 6,33). Nema ispunjenja koje bi nam mogao dati ovaj svijet, a koje bi nas zadovoljilo, kao radost što poznajemo, ljubimo i služimo Isusa.

U njegovoj ljubavi Terry Bremer

Ono što izdvaja kršćanstvo je radost! Tužan kršćanin je najgora "reklama" za Isusa Krista koja se može dati svijetu. Ako nemamo radosti moramo provjeriti naš život, vidjeti prihvaćamo li Boga. Isus je rekao:"Jaram je moj sladak, a moje breme lako".(Mt 11,30). Sveti Ivan kaže: "Njegove zapovjedi nisu teške"(Iv 5,3). Dakle ne bojte se prihvatiti Boga. Tražite njegovu radost!

Kirk Monby