PRIMLJENE MILOSTI I ZAHVALNICE 2016.

po zagovoru blaženog Ivana Merza

Zahvala za dva puta dobiven posao i rođenje djeteta

Bila sam stalno zaposlena ali odlaskom poslodavca u mirovinu firma u kojoj sam radila je zatvorena i ja sam ostala bez posla. Dvije godine nisam radila. Tražeći izlaz iz nezaposlenosti slučajno sam naišla na zahvale bl. Ivanu Merzu i pomislila da bi možda moga i meni pomoći. Počela sam moliti devetnicu i nakon nekoliko dana dobila prvi posao. S obzirom na to da sam putovala na posao 40 km u jednom smjeru, počela sam moliti Blaženika da pronađem posao bliže kući i da bude bolje plaćen. Kroz mjesec dana dobila sam ponudu da počnem raditi u firmi nekoliko minuta udaljenoj od kuće; ponuđena mi je veća plaća i posao sam naravno prihvatila.

Uz ove imala sam i zdravstvene probleme. Šest godina sam se borila sa neplodnošću. Paralelno s molitvama za pronalazak posla molila sam i za rješavanje moga zdravstvenog problema. Uz pomoć molitve i medicinske struke kroz nekoliko mjeseci ostala sam trudna. Rodila sam zdravu i lijepu djevojčicu bez problema tokom trudnoće i poroda. Svakim pogledom na moju djevojčicu sjetim se da mi je po zagovoru bl. Ivana Merza uslišana svaka molitva te ću uvijek zahvaljivati Bogu i Blaženiku na tome. Sada molim za zdravlje moje obitelji i nemam sumnje da će mi i ova molitva biti uslišana.
2. 1. 2016.Anita I.

Zahvala za dobiven posao za sina i kćerku

Župljanka sam župe bl. Ivana Merza u Španskom. Gledajući njegovu sliku na zidu i njegovu "mladost" pomislila sam da bi mi on mogao pomoći kod Gospodina da se i moja djeca pronađu posao koji će ih zadovoljiti. Počela sam moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu. Nakon četvrtog dana molitve devetnice bl. Ivanu Merzu točno se dogodilo za što sam molila. Sin i kćerka dobili su posao koji su željeli. Veoma sam zahvalna blaženiku i za zahvalu izmolila sam nakon toga devet devetnica. I svaki put na svetoj misi se zahvalim jer sam sigurna da je to po njegovoj pomoći. Molit ću se da se tom divnom blaženiku dogodi svetost koju sigurno zaslužuje.
Zagreb, 5. 1. 2016.Milica Sparavalo

Dobila posao

Kako sam na posljednjoj godini fakulteta, počela sam slati molbe vezano za moju struku za stručno osposobljavanje. Poslala sam papire u bolnicu i prošlo je neko vrijeme kako sam poslala. Slala sam na više mjesta tako da sam skoro i zaboravila da sam slala papire za posao u bolnici. Kad me potom službenica iz bolnice nazvala i pitala jesam li zainteresirana još uvijek za posao, ja sam naravno odgovorila da jesam. Čekala sam skoro 1,5 mjesec da počnem raditi ali mi je odgovaralo jer sam time rješavala ispite na fakultetu. Naravno sve ovo se desilo zahvaljujući Bl. IVANU MERZU. Molila sam devetnice i eto uslišane su. Molim Ivana Merza da mi da snage da izvršavam svoje dužnosti i hvala mu na svemu tome.
2. 2. 2016.Ana Marija P.

Nakon ustrajne molitve i posjećivanja groba Blaženika pronašao stalan posao

Želim posvjedočiti za milosti koju sam primio po zagovoru Blaženoga Ivana Merza. Kao student često sam odlazio na svete mise i ispovijed u baziliku Srca Isusova u Palmotićevu ulicu i pohodio grob blaženika. Poslije povratka iz BiH 1980. godine gdje sam jedno vrijeme radio poslije diplome, zapošljavam se u Hrvatskim željeznicama i kako je Palmotićeva ulica u blizini nastavljam posjećivati Baziliku. Vremenom sam počeo proučavati život blaženika i otkrio neobične podudarnosti što me je još više ojačalo u štovanju bl. Ivana Merza. Njegov otac i moj otac službovali na željeznici u Prijedoru i Banja Luci što upućuje da smo se kao mali kretali po istim mjestima. Maturirali smo u istoj Realnoj gimnaziji u Banjoj Luci: bl. Ivan Merz 1914., a ja 1970. Završio sam Prometni fakultet i kao inženjer radio u struci u raznim službama sve do 2001. g. kada sam na nepravedan način izgubio posao.

Preporučivši se u zagovor Blaženika dobivam privremeni posao u Željezničkoj tehničkoj školi u Palmotićevoj ulici, svega 200 m od Bazilike. Ovaj posao je bio zamjena za porodiljski dopust jedne kolegice. Za Uskrs 2005. nakon povratka kolegice s porodiljskog, ponovo ostajem bez posla. U tom periodu često odlazim na grob Blaženika na molitvu. Nakon jedne molitve primijetim ispred groba Blaženika kako stoji i moli se poznati mi čovjek. Bio je to jedan od suradnika Postulature. Nakon kraćega razgovora ispred Bazilike i telefonskog razgovora upućuje me u jednu Ustanovu gdje je pretpostavio da ima slobodno radno mjesto za mene prema mojim kvalifikacijama i radnim iskustvom. Isti dan odlazim na razgovor i nakon birokratske procedure 24. 10. 2005. dobivam stalno zaposlenje u istoj Ustanovi gdje sam i dan danas zaposlen i sretno očekujem umirovljenje ove godine. Zahvaljujući ovoj milosti blaženog Ivana Merza moja djeca su uspješno završila svoje školovanje i osnovala svoje obitelji, a ja sam uspio sačuvati svoju obitelj. Ovime javno zahvaljujem bl. Ivanu Merzu za njegov zagovor i udijeljenu mi milost
Zagreb, 30. 3. 2016.ing. Zoran Valentić

Ponovilo se čudo ukradenog i pronađenog novčanika

U petak 18. ožujka 2016. u Zagrebu ponovilo se identično čudo ukradenog i pronađenog novčanika koje se prvi puta dogodilo prije 16 godina - 2000. g. Ovaj puta u igri je bio nitko drugi nego sam postulator bl. Ivana Merza! Evo njegove izjave i zahvalnice.

U našem isusovačkom Kolegiju u Zagrebu gdje stanujem, 18. ožujka 2016. g. dva dana prije Cvjetnice, dogodila se provala u prijepodnevnim satima. Iz moje sobe oko 11 sati lopov je ukrao novčanik sa svim dokumentima. Stvar je bila tim dramatičniji što sam sutradan trebao putovati autom malo dalje izvan Zagreba na jednu župu na ispomoć u Velikom tjednu a sada ostadoh bez svih dokumenata te je moj put bio doveden u pitanje obzirom da sam u novčaniku osim drugih dokumenata imao i vozačku i prometnu itd. Nije mi preostalo drugo nego sam se odmah uputio na policiju i prijavio sam krađu.

Vraćajući se s policije sjetio sam se jedne zahvalnice bl. I. Merzu od prije 16 godina kada je jednoj ženi isto tako bio ukraden novčanik s dokumentima. Kako je bila velika štovateljica bl. Ivana Merza počela mu se odmah intenzivno moliti i sutradan je novčanik pronađen u obližnjoj kanti za smeće sa svim dokumentima! (Vidi o tome zahvalnicu koja već 16 godina stoji na ovoj web adresi:
http://ivanmerz.hr/staro/uslisanja/?str=uslisanja_2000 )

To mi je dalo poticaj i ohrabrenje te sam i ja počeo odmah zazivati bl. Ivana da mi pomogne; ako je pomogao onoj štovateljici prije 16 godina onda može pomoći i svome postulatoru koji već tako dugo radi za njega. I stvarno, pomogao je i to još istoga dana. Evo kako:

Sav potišten, umoran i pod stresom vratio sam se iz policije u stan, nešto pojeo i potom prilegao da se malo odmorim jer sam bio još uvijek sav u šoku. U 16 sati zvoni mi mobitel. Zove me jedan čovjek i pita jesam li ja taj i taj i da li sam nešto izgubio. Ja mu odgovorih da nisam ništa izgubio nego mi je ukraden novčanik danas prije podne. On potom reče: „Ja skupljam boce po kontejnerima i ovdje kod trgovine Konzuma (to je nedaleko našega Kolegija) slučajno sam našao u kontejneru bačen vaš novčanik. U njemu sam našao vaš broj mobitela pa Vam evo javljam da možete doći tu pred Konzum da vam predam novčanik.“ Odmah sam naravno pohrlio, našao čovjeka s mojim novčanikom, najsrdačniju mu zahvalio i adekvatno ga nagradio. Naravno u novčaniku nije bilo ništa novca, ali sreća u nesreći svi se dokumenti, baš svi, bili na mjestu. Pravo čudo! Odmah mi je bilo jasno: bl. Merz je intervenirao i u mome slučaju i to odmah isti dan! Blaženi Ivane, hvala ti na ovoj čudesnoj pomoći.
Zagreb, 18. 3. 2016.p. Božidar Nagy, SJ, postulator

Medicinska sestra na Filipinima dobila opet posao u struci

Želimo Vas obavijestiti o milosti koju smo primili po zagovoru bl. Ivana Merza. Moja supruga Mary Jane Cartesiano Castro 29 god. medicinska sestra izgubila je posao 16. ožujka 2016. nakon sedam godina rada u bolnici u Cebu na Filipinima. Nakon molitve bl. Ivanu Merzu za kojega smo prvi puta doznali 27. ožujka kroz organizirano promicanje njegova štovanja u vidu njegove kanonizacije u crkvi Sv. Marije od Utjehe u Cebu, ona je ponovno dobila posao. Puno ti hvala bl. Ivane Merzu za tvoju pomoć i tvoj zagovor!
Cebu, Filipini 29. 3. 2016.Eduardo Miguel Castro

Pomoć u bolesti i učvršćenje u nadi i vjeri u daljnju pomoć

Želim posvjedočiti da sam molila devetnicu Blaženiku za ozdravljenje kćerke i dao mi je milost svoju da osjetim da je sa mnom u molitvama gospodinu Bogu. Dao mi je snagu da se mogu nadati ozdravljenju, da se sve više molim da ne pokleknem u nadanju. Posložio mi je situacije i omogućio mi je priliku da na zadnji dan devetnice mogu otići u Baziliku Srca Isusova u Zagrebu. Nalazi poslije operacije su dobri i ja vjerujem u njegov zagovor kod gospodina Boga i njemu se i nadalje molim za sve i nadam se uslišanju. Hvala ti Blaženiče Ivane što postojiš i što sam osjetila tvoju ljubav i milosrđe.
Đakovo, 6. 4. 2016. Mara S.

Dobio posao i počeo raditi na Blaženikov spomendan

Hvala od srca bl. Ivanu Merzu koji mi je uslišao žarku želju da se zaposlim,ali i pomogao da shvatim sto to znači biti zreli kršćanin danas i kako se treba predati u ruke Isusa kad nam je najteže ! Uz to simbolika iz koje osjećam da me Ivan pratio i zagovarao kod Gospodina je i ta da počinjem s poslom na 10. svibnja. Baš kada je blaženi Ivan umro. Uvijek do neba zahvalan dragom bratu Ivanu koji me je uslišao.
Prugovo, Dal. Zagora, 4. 5. 2016. Ante, 25 god.

Prodan stan u najkraćem vremenu i pronađena izgubljena stvar

Živimo već dugo vremena u inozemstvu, ali svake godine dolazimo u domovinu na praznike. Prošle godine odlučili smo prodati naš stan u Zagrebu koji nam više nije bio potreban. Naša rodbina kao i naši poznanici u Zagrebu, govorili su nam da je to gotovo nemoguće pokraj toliko bogate ponude stanova kojih ima na tržištu. A onda se dogodilo nešto neočekivano. Prošle godine prigodom boravka u domovini kad smo posjetili našu rodbinu u Zadru čuli smo po prvi puta za Blaženoga Ivana Merza i kako mu se može moliti devetnica da se postigne milost po njegovu zagovoru kao što je dobio jedan naš rođak. To saznanje o bl. Ivanu Merzu dalo nam je poticaj da i mi postanemo njegovi štovatelji. Naš prvi korak je bio da smo posjetili njegov grob u bazilici Srca Isusova u Zagrebu prije našega prošlogodišnjeg odlaska iz Hrvatske. Nakon povratka iz Hrvatske u SAD, moja supruga i ja započeli smo moliti devetnicu bl. Ivanu Merzu da nam pomogne za prodaju stana. Svaki mjesec izmolili smo u tu nakanu po jednu devetnicu i tako kroz pet mjeseci. Vratili smo se u proljeće ove godine ponovo u Hrvatsku s namjerom da riješimo prodaju stana te smo odmah dali oglas preko agencije. Naša rodbina nam je rekla da se grdno varamo ako mislimo da ćemo tako brzo prodati stan. Međutim ipak se to dogodilo i to po zagovoru našega bl. I. Merza. Već prvoga tjedna našeg boravka u Zagrebu stan smo prodali na jedan neočekivano brz i blagoslovljen način, te na veliko naše zadovoljstvo i zadovoljstvo mladoga čovjeka koji ga je kupio. Predstavnica agencije koja nam je pomagala u prodaji stana izjavila je da još nije u svojoj praksi imala takav slučaj da je netko tako brzo prodao stan i još k tome za traženu početnu cijenu.

Moć i zagovor Blaženog Ivana Merza je neograničena i neopisiva pa mu ovim putem javno zahvaljujemo. Ujedno zahvaljujemo našem Blaženiku za pomoć u pronalaženju jedne vrijedne i drage nam izgubljene stvari. Mi mu ostajemo i dalje vjerni molitelji s velikom zahvalnošću.
10. 5. 2016. Z. i K. S., SAD

Hvala ti, Blaženi Ivane, na uslišanoj molitvi. (Priložen dar za Postulaturu).
Vrlika, 17. 5. 2016. Z. Đ.

ZAHVALNICE OSTAVLJENE NA GROBU BL. IVANA MERZA u prvim mjesecima 2016.

 

Dragi Ivane! Zahvaljujem Ti na pomoći za D. koji je diplomirao. Hvala Isusu našem prijatelju i tebi Veliki prijatelju koji si pomogao svojim zagovorom.
Antonela

 

 

Blaženi Ivane, hvala Ti što sam položila ispit. Izmoli mi milost da sretno obranim završni rad.
Božena

 

 

Hvala ti bl. Ivane što si čuo moj vapaj i zagovorio se kod Isusa da mi usliše molitvu. Hvala Ti jer je moja molitva uslišena. Ja sam zdrava! Budi uvijek uz moju djecu, moju obitelj i mene. Ti si moje svjetlo moj blaženi prijatelju! Hvala prijatelju moj!
Ivana

 

 

Hvala Ti! - E. Š.

 

 

Mili blaženi Ivane Merzu, hvala Ti na blagoslovu za dobroga momka M. Molim Te da s njime napredujem malo po malo u zajedničkom hodu prema Bogu i bližnjemu u punoj slobodi, čvrsti na svome putu, a blagi prema svima koje susrećemo i blagi između sebe. Hvala ti!
Željka