U novom Studentskom centru Splitskog sveučilišta otvorena dvorana „Blaženi Ivan Merz“

Ugovorom se Nadbiskupija obvezala da će osmisliti ovu polivalentnu dvoranu od 80 kvadratnih metara koja će prema potrebama biti kapelica za molitvu ili dvorana za predavanja i duhovne susrete za koje će se pastoralno brinuti Ured za pastoral mladih na čelu s don Mihaelom Provićem.

Na potpisivanju ugovora bili su, osim povjerenika za mlade Provića, i novi pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije dr. Ante Ančić te arhitekt Emil Šverko koji je, zajedno s kolegom Nenom Kezićem, projektant Studentskog doma. Nadbiskup i ravnateljica složili su se kako je ovaj projekt koristan i potreban mladim ljudima kako bi, usavršavajući se na polju obrazovanja, paralelno mogli njegovati svoj duhovni život, a snažan poticaj dali su i sami studenti. Naime, u anketi koja je provedena protekle akademske godine, oko 78% studenta izrazilo je želju za ovakvim sadržajem.

Na slici:

Nadbiskup Marin Barišić potpisuje ugovor o Ugovor o korištenju dvorane za duhovne aktivnosti „Blaženi Ivan Merz” u sklopu Sveučilišnog kampusa u Splitu