Žaborić kraj Šibenika: NOVI VITRAJ BL. IVANA MERZA

Na temelju njegovih uspjeha u uređenju drugih crkava tadašnji župnik  župe Krapanj-Brodarica fra Drago Ljevar koji je ondje bio na službi od  1997. do 2003. pozvao ga je i za uređenje nove crkve sv. Ane u Žaboriću. Financijska sredstva za izradu vitraja darovali su sami vjernici.

Samo mjesto Žaborić je zaselak župe Krapanj-Brodarica. Ima 300 stalnih stanovnika. Oko 100 stalnih obitelji prima blagoslov. Mjesto ima preko 800 kuća koje pripadaju vikend-stanovnicima i turistima. Kamen temeljac za novu crkvu u Žaboriću blagoslovio je Sveti Otac Ivan Pavao II. 4. listopada 1998. u Splitu na Žnanju. Iste godine započela je izgradnja crkve, a prva sveta misa u još nedovršenoj crkvi služena je za Božić 1999. Za župnika fra Ante Kekez (2003.-2007.) postavljeni su vitraji i uređen okoliš. Sada župom upravlja fra Ante Budimir. Crkva je obojana iznutra i uređen je prezbiterij. Mještani Žaborića sa svojim vikend obiteljima i turistima iz raznih država potpomažu ukrašavanje ove crkve.

 

1-crkva_sv_ane_u_zaboricu_arhitekt_zdravko_zivkovic.jpg   3-sv_ana_u_zaboricu_kod_sibenika_unutrasnjost.jpg   4-unutrasnjost_crkva_sv_ane_u_zaboricu_arhitekt_zdravko_zivkovic.jpg
5-prvi_lijevo_ivan_merz_u_crkvi_sv.jpg    7-mile_skracic_autor_vitraza_hrvatski_sveci_i_blazenici_sv.jpg