Zagreb, 1. I. 2009. – PROJEKT “PUT K SUNCU” za upoznavanja, lika, djela i poruke bl. Ivana Merza

 

Naslov projektu uzet je iz poznate izreke kojom su mladi, nakon njegove smrti, saželi cijeli život i poslanje bl. Ivana: „Hvala ti, orle Kristov, što si nam pokazao Put k Suncu"  tj. put k Isusu Kristu koji je Sunce našega života.

Natjecanja će svoj završetak imati oko blagdana bl. Ivana Merza, 10. svibnja 2009. kada i škola „Dr. Ivan Merz" slavi svoj Dan škole. Natjecanje se ostvaruje u korelaciji s predmetima vjeronauk, hrvatski jezik i književnost, informatika, likovna kultura i tjelesno zdravstvena kultura. Za realizaciju ovoga projekta dobiveno je odobrenje od Gradskog Ureda za obrazovanje i od Agencije za odgoj i obrazovanje. Osnovna informacija o projektu već je upućena na sve Osnovne škole u Zagrebu.

Navodimo ukratko okvirni program od pet područja ovoga projekta:

  • 1. Natjecanje u znanju o bl. Ivanu (vjeronauk). – Provodi se u ekipi od četiri učenika. školsko natjecanje priprema sam vjeroučitelj na temelju literature objavljene o bl. Ivanu Merzu.
  • 2. Literarno natjecanje. Za natjecanje u prozi predviđen je esej na temu lika, djela i tekstova-misli bl. Ivana Merza. Za natjecanje u poeziji traži se pjesma koja na osoban, lijep i kvalitetan način promišlja lik i djelo bl. Ivana.
  • 3. Računalno natjecanje odnosi se: a) na suvremenu i maštovitu prezentaciju u power pointu o Blaženikovu liku i djelu; b) na izradu digitalnih fotografija povezanih sa životom i djelovanjem bl. Ivana.
  • 4. Likovno natjecanje u obliku crteža, slike ili plakata povezanih s bl. Ivanom Merzom treba biti maštovito i originalno.
  • 5. Sportsko natjecanje u raznim disciplinama održava se u Osnovnoj školi „Dr. Ivan Merz".

Za pobjednike u svih ovih pet kategorija predviđene su nagrade.

Pozivamo vjeroučitelje da se u što većem broju uključe u ovaj Projekt.  Prijave za sudjelovanje u projektu primaju se do kraja siječnja 2009. Kod prijave dobivaju se sve ostale upute i materijali. Prijave s podacima kontakt osobe slati ili pismenim putem ili putem E-maila na adresu:

PROJEKT „PUT K SUNCU"

OSNOVNA šKOLA „DR. IVAN MERZ", 10 000 Zagreb, Račkoga 4

[email protected]