ZAGREB: BISKUP HUZJAK PREDVODIO SLAVLJE U MLADOJ ŽUPI BL. IVANA MERZA

      U nastavku homilije biskup je župljane pozvao na zajedništvo, da zajedno grade živu Crkvu u svojoj mladoj župi, da je ispune duhovnim sadržajima, kako naselje ne bi bilo samo vanjski zidovi, fasade, nego da i u unutar tih zidova, u obiteljima, zaživi duh vjere. Ohrabrio ih je da slijede Krista, kao što ga je Ivan Merz u svom vremenu hrabro slijedio te ostavio neizbrisiv duhovni trag u katoličkom biću hrvatskog naroda.
     
program_proslave-1.jpg Proslava zaštitnika župe odvijala se cijeli tjedan raznim vjerskim i kulturnim događanjima. Proslavu je otvorio postulator o. Božidar Nagy u nedjelju 5. svibnja  svečanom euharistijom a isto tako ju je i zaključio u nedjelju 12. svibnja prigodni propovijedima posvećenima blaženom Ivanu.
program_proslave-2.jpg
     Blagdanu je prethodila trodnevnica tijekom koje su mise u prostoru osnovne škole predvodili župni vikari župa sv. Josipa vlč. Jakov Rađa i Navještenja BDM iz Velike Gorice vlč. Marko Vuković te zagrebački
studentski kapelan don Damir Stojić.
     Ovogodišnje Merčevo bilo je treća po redu župna svetkovina od osnutka istoimene mlade zagrebačke župa špansko – Oranice u veljači 2011.