Zagreb: BL. IVAN MERZ I OVE GODINE NA FONTANAMA ZA SVE SVETE

Na prijedlog i pripremu Udruge Kristov Stol, Grad Zagreb je i ove godine odobrio mogućnost prigodnog obilježavanja blagdana Svih svetih svečanim projekcijama hrvatskih blaženika i svetaca na zagrebačkim fontanama.

Nakon uspjele i zaživjele tradicije Noći otvorenih crkvi, uoči Svih Svetih, već nekoliko godina prikazuju se projekcije hrvatskih blaženika i svetaca na zagrebačkim fontanama.

Tako smo imali priliku vidjeti te projekcije u četvrtak, uoči blagdana Svih Svetih u vremenu od 18 do 22 sata na zagrebačkim fontanama.

U petak, uoči Dušnog dana, na zagrebačkim fontanama bile su prikazane slike svih slugu Božjih čiji posmrtni ostaci počivaju u zagrebačkim crkvama i Mirogoju, u istom vremenu.

Među svecima i blaženicima bio je i bl. Ivan Merz. Ostali Božji ugodnici koji su bili zastupljeni u ovoj nesvakidašnjoj i javnoj prezentaciji bili su ovi: sv. L. Mandić, sv. M. Križevčanin, sv. N. Tavelić, bl. A. Stepinac, bl. M. Petković, sv. Ivan Pavao II., sv. Majka Terezija, bl. Ozana Kotorska, bl. M. Bulešić, bl. Marko Križevčanin i drugi.

Cijelu ovu akciju pokrenula je i ostvarila udruga „Kristov Stol“. Ova je udruga također prije nekoliko godina pokrenula inicijativu „Noć otvorenih vrata crkava“ koja je sve do danas uoči blagdana Svih Svetih veoma uspjela i postala popularna i sve se više širi da bi se suprostavilo poganskom običaju „noći vještica“.

U nastavku donosimo linkove na neke medije koji su ovaj događaj popratili svojim prikazom i komentarima.

https://radio-medjugorje.com/4251-na-zagrebackim-fontanama-projicirat-ce-seslike-hrvatskih-svetaca-i-blazenika

https://www.medjugorje-info.com/hr/hrvatska/predivno-hrvatski-blazenici-i-sveci-na-zagrebackim-fontanama