Zagreb-Jelkovec: MOLITVENA ZAJEDNICA BL. IVANA MERZA

U nedavno osnovanoj župi sv. Ivana Pavla II. u Jelkovcu, na istočnoj strani Zagreba u okviru župe već nekoliko godina djeluje muška molitvena zajednica bl. Ivana Merza. Njezin osnivač i voditelj g. Vladimir Marčinko, veliki štovatelj bl. Ivana Merza, poslao nam je ovaj izvještaj o aktivnostima ove zajednice. Izvještaj donosimo u cijelosti:

         “Naša molitvena zajednica, čiji je zaštitnik bl. Ivan i koja se zove njegovim imenom, sastaje se na molitvu svakoga ponedjeljka nakon večernje sv. mise. Budući da još nemamo crkve jer je župa nedavno osnovana, sv. mise i ostale župske aktivnosti obavljaju su u atomskom skloništu kraj škole. Na početku uvijek pozdravimo našega bl. Ivana (sjedeći u krugu uz njegovu sliku), pročitamo odlomak iz njegova dnevnika i zamolimo ga da se moli s nama. Članovi molitvene zajednice su ga iskreno zavolili, rado ga štuju , prikazuju mu devetnice i čitaju njegov dnevnik. Osjećamo da nam je blizak, da nas razumije i s povjerenjem mu otvaramo naša srca i uzdamo se u njegov zagovor.

         Svakoga mjeseca napravimo plakat koji je izvješen na dva mjesta na zidu crkve, s njegovim mislima i to na način da se trudimo pratiti aktualnosti crkvene godine. Tako nastojimo upoznati čitavu našu župu s našim bl. Ivanom. O blagdanu Svih Svetih iskoristili smo dio prezentacije koju je o blaženom Ivanu napravio njegov veliki štovatelj sada pok. Darijo Blažević, inače bivši suradnik Postulature. Vjerujemo da ga je Gospodin nagradio za sav njegov trud i vjernost i da se nalazi s Ivanom u nebeskoj slavi. O Božićnom vremenu ( Došašće-Božić-Bogojavljenje-Svjećnica) napravili smo plakate s tekstovima Marice Stanković u želji da i ona bude poznata u našoj župi i da se proširi njeno štovanje. Trenutno je na zidu crkve aktualan korizmeni plakat bl. Ivana s njegovim mislima o postu, odricanju, žrtvi, molitvi… U prilogu dostavljam nekoliko zadnjih plakata. Prilažemo također i sliku članova naše zajednice ispred naše ‘crkve’ tj. atomskog skloništa u Jelkovcu.”

 Vladimir Marčinko 

scan0001-def