Zagreb: JUDO TURNIR – POKAL BL. IVANA MERZA

Dana 8.5.2014. u skladu s programom aktivnosti povodom blagdana bl. Ivana Merza te dana istoimene škole 6.-10.05.2014, održan je i Judo turnir pod nazivom “Pokal bl. Ivana Merza”. Sudjelovali su učenici iz više sportskih Judo klubova i Judo sekcija iz Zagreba, uz učenike domaćina susreta, Osnovne škole “Dr. Ivan Merz”, Račkoga 4, Zagreb.

U prvom planu ove manifestacije bila je međusobna suradnja i zajedništvo te su ekipe sudionika formirane mješovito, iz svih prisutnih Judo sredina, čime je dana nova dimenzija sportskog susretanja i natjecanja.

Prikazano je mnoštvo lijepih zahvata uz pokoju suzu, ali i dosta smijeha pri ispoljavanju emocija djece, roditelja i gostiju. Sama sportska dvorana je bila puna učesnika i gledatelja, a također su nazočili, u ime gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića, predstavnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport g. Milan Pavelić, predstavnik ureda Postulature bl. Ivana Merza, g. Petar Bilobrk, kao i ravnatelj škole g. Zvonko Piljek, prof. koji su se lijepim željama obratili svim nazočnima iskazujući zadovoljstvo na takvom okupljanju, susretanju i natjecanju djece i mladeži…

I ovaj put, već 12. godinu za redom, organizator turnira Judo klub “Novi Zagreb” – Zagreb, uz suorganizatora Judo klub “Dojo” – Zagreb te sve prisutne Judo sredine, na praktičan način su prenijeli temeljne misli lika i djela bl. Ivana Merza uz poruku: duhovnost, intelektualnost i tjelesnost su vrlo važni aspekti u suradnji i radu s djecom i mladeži u svakodnevnici životnog opusa…

Pokal bl. Ivan Merz - slike-2

Ekipni rezultati sastava po težinskim kategorijama:

1. ekipa: Lucija Klobučar, Luka Peček, Filip Dujmović, Frane Martinjaš, Ana Paradžik, Filip Brcko i Leo Čelić

2. ekipa: Ema Fabian, Matej Vrbanović, Luka Olijevac, Kazimir Petrović, Toma Rodić, Sara Fabian i Ivor Nagl

3. ekipa: Leon Šutej, Dominik Damjanić, Jure Papa, Filip Sulić, Matija Fistrić, Mateo Tihi i Dominik Klasić

Najmlađi natjecatelj u dobi od 5 godina bio je Marko Vranić (Judo klub “Novi Zagreb”).

Najbolji natjecatelj je Vili Nagl ( Judo klub “Novi Zagreb”).

Plasman za najbolji Judo klub i sekciju:

1. Judo klub “Duga Resa” – Duga Resa

2. Judo klub “Dugave” – Zagreb

3. Judo klub “Novi Zagreb” – Zagreb

4. Judo sekcija “Valbado Zagrebački velesajam” – Zagreb

Sve prisutne natjecateljske osobe nagrađene su vrlo lijepo oblikovanim nagradnim trofejima koje je ispostavila tvrtka “NB IPON” – Samobor.

S potrebnom pažnjom nagrađeni su natjecatelji sa skromnim socijalnim statusom i to s praktičnom obućom za treniranje i nastupanje, turnirske, suvenirske podloške za voditelje ekipa isporučila je tvrtka “KS TIN”- Zagreb, a diplome, zahvale, pohvale, priznanja i popratnu administrativnu dokumentaciju tvrtka “STP-medius” Zagreb.

Posebno smo zahvalni našim tvrtkama koje nam posuđuju svoje usluge, djela i povjerenje.

Judo klub “Novi Zagreb” zahvaljuje svim učenicima, roditeljima, suradnicima, dobrotvorima, gostima, službenim institucijama na pruženoj potpori kako bi se tradicionalno održao ovaj vrijedan sportski događaj djece i mladeži. Naročito zahvaljujemo gradonačelniku Grada Zagreba, g. Milanu Bandiću koje je svojom pažnjom ovom Judo turniru ponovno pokazao da i jedan manji sportski događaj ima veliku ulogu i značaj u svakodnevnici rada s djecom i mladeži. To se odnosi i na Postulaturu za kanonizaciju bl. Ivana Merza.

Pripremio: ZdravkoBajzekiprof. ZdravkoJosipBaršnikglavnitajnik