Zagreb: NOVA UMJETNIČKA SLIKA BL. IVANA MERZA

U Zagrebu je upravo u tijeku izložba umjetničkih slika akad. slikara Ante Mamuše iz Novoga Travnika pod naslovom „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“. Umjetnik je izradio portrete svih dosadašnjih naših proglašenih svetaca i blaženika, ali i nekih slugu Božjih čiju beatifikaciju očekujemo. Među njima je i najnovija umjetnička slika BL. IVANA MERZA. Izložba se može razgledati u župi bl. Augustina Kažotića u Zagrebu do 17. travnja 2017. Nakon toga izložba će biti otvorena u župi sv. Leopolda Mandića u Zagrebačkoj Dubravi od 11. do 26. svibnja 2017. g. Prije Zagreba izložba je bila organizirana tijekom 2016. g. u Križevcima, Trogiru i Splitu.
U petnaestak ostvarenja ove izložbe Mamuša se potvrdio kao slikar neosporne vještine i istinskoga umjetničkog nadahnuća s idealima kojima se ljudsko obogaćuje duhovnim. Progovarajući i kroz Mamuševa umjetnička djela, sveci su snažan i dostojanstven putokaz kršćanskim uvjerenjima mnogih te pomoć i nada u životnim dvojbama.
ANTO MAMUŠA rođen je 1956. u Bučićima, u Bosni i Hercegovini; diplomirao je slikarstvo na Akadamiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Jedan je od utemeljitelja Udruge likovnih stvaratelja Lašvanske doline i njezin je predsjednik. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Osvojio je prvu nagradu na natječaju „Slika budućnosti” ispred BiH za izložbu u Vatikanu 2000.