Zagreb: ODRŽAN 11. EKIPNI JUDO TURNIR “DR. IVAN MERZ”

Organizatore i sudionike turnira došao je pozdraviti gradonačelnik grada Zagreba gospodin MILAN BANDIĆ kojI je među ostalim rekao da je veliki pobornik i promicatelj sporta. Koordinator turnira, Zdravko Baršnik, istaknuo je važnost održavanja takve vrste turnira za djecu. 
milan_bandic.jpgVoditelj turnira Zdravko Bajzek istaknuo je važnost sporta na svim razinama i potrebama društva, posebice pri radu s najmlađima u institucijama odgoja i obrazovanja osnovnih i srednjih škola te je kao znak međusobne potpore uručio gradonačelniku Milanu Bandiću posebnu Diplomu – Zahvalnicu. 
Na samom turniru sudjelovalo je pedesetak djece iz klubova grada Zagreba: AJk Mladost, Zagreb; J.K. Dojo, Zagreb, Judo sekcija Vlabado Velesajam te J.K. Novi Zagreb. 
Kako bi se turniru dala nova dimenzija u međusobnom dogovoru svih trenera formirane su mješovite ekipe iz različitih klubova, kako bi se podigla svijest zajedništva, suradnje, ali i zdravog sportskog nadmetanja. Upravo ovakav način održavanja turnira pokazao je motivaciju djece i mladeži za bavljenje sportom i spremnošću za suradnju kroz međusobno natjecanje. 
O turniru su također izvijestile Sportske Novosti u svom izdanju od 21. svibnja 2013. 
                                                                                        
         Rezultati finalnih susreta: 
                     Ekipno Djevojčice – Dječaci, 2003.g i mlađi: 
1. mjesto – Ajk Mladost, 2. Mjesto – J.K. Novi Zagreb. 
Najmlađi Natjecatelj: Kristijan Rodić J.K. Novi Zagreb.
Najbolje najmlađe natjecateljice: Klara Žalud i Lorena Perković AJK. Mladost. 
Najbolji mlađi natjecatelj: Roko Krilić AJK. Mladost.