Zagreb: OTVOREN LITERARNI NATJEČAJ „Blaženi Ivan Merz”

Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti u Zagrebu i ove godine organizira literarni natječaj „Blaženi Ivan Merz”, a tema je misao bl. Ivana Merza: „Naša nam vjera mora biti putokaz života da ne radimo protiv principa pravednosti i vječnosti”.
Na natječaju mogu sudjelovati učenici srednjih škola literarnim proznim djelom koji ne smije biti dulji od dvije stranice teksta (do 500 riječi). Tekst mora biti do sada neobjavljen i pisan hrvatskim standardnim jezikom te poslan isključivo na adresu elektronske pošte [email protected] Poslani radovi moraju biti naslovljeni u obliku: ImePrezimeNatjecajMerz.doc ili ImePrezimeNatjecajMerz.docx. Rok za slanje radova je 5. ožujka u ponoć.
Uz radove treba priložiti: ime i prezime, godinu rođenja, razred i naziv srednje škole, kao i ime i prezime nastavnika/mentora, broj telefona/mobitela, adresu stanovanja i elektronsku adresu (svoju i mentorovu).
Povjerenstvo NKG izabrat će najbolji pisani rad. Nagrada za prvo mjesto iznosi 1000 kuna, dok su za drugo i treće mjesto nagrade vrijedne knjige.
Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti pokrenula je ovaj prije 14 godina natječaj u spomen na Ivana Merza, kolegu i bivšeg profesora francuskog i njemačkog jezika na ovoj školi. (IKA)