ZAGREB: PROMOCIJA DR. SAŠE CERAJA U DOKTORA ZNANOSTI NA TEMELJU DISERTACIJE O IVANU MERZU

svec.promocija-1.jpgDoktorski kandidati – odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape – krenuli su u povorci koju su od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskoga narodnog kazališta predvodili rektor, prorektori i dekani fakulteta. Program promocije započeo je svečanim koncertom povodom obilježavanja pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, a koji je obuhvatio djela hrvatske glazbene baštine, poput uvertire opere „Ljubav i zloba“ Vatroslava Lisinskog, simfonijske pjesme „Sunčana polja“ Blagoja Berse, „Himne slobodi“ Jakova Gotovca te na kraju izvedbu hrvatske i europske himne.
Promociji doktora znanosti i svečanom koncertu nazočili su brojni uzvanici i visoki državni i crkveni gosti, a izravni prijenos mogao se pratiti na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu i Televizije Student.
svec.promocija-5.jpg
Nakon promocije dr. sc. Saša Ceraj dao je izjavu za Hrvatski radio u kojoj se ukratko osvrnuo na temu svec.promocija-3.jpgdoktorske disertacije i značaj dr. Ivana Merza za društvo i njegov prinos hrvatskoj kulturi. Doktorski rad dr. Saše Ceraja jest peta disertacija koja je izrađena o Ivanu Merzu i njegovoj bogatoj pisanoj baštini koju nam je ostavio u naslijeđe.

Opširnije o obrani disertacije vidi u Vijestima od 15. 2. 2013. na našoj stranici na ovome linku:
http://www.ivanmerz.hr//index.php?option=com_content&task=view&id=836&Itemid=1

svec.promocija-2.jpg