Zagreb: REZULTATI LITERARNOGA NATJEČAJA „BLAŽENI IVAN MERZ“ U NADBISKUPSKOJ KLASIČNOJ GIMNAZIJI

Objavljeni su rezultati literarnog natječaja „Blaženi Ivan Merz” s temom „Cijelo je kršćanstvo sazdano na žrtvi. Tko ne zna što je žrtva, ne može razumjeti kršćanstvo“ u nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti iz Zagreba.

Na ovogodišnji, devetnaesti po redu, Literarni natječaj stiglo je 12 radova iz katoličkih srednjih škola Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prvo mjesto osvojila je Lea Mihalj, učenica IV. razreda Opće-realne gimnazije Katoličkoga školskog centra „Sv. Josip“, Sarajevo.

Drugo mjesto dijele Dario Bajraktari, učenik IV. razreda Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti, Zagreb, i Mihaela Jerkić, učenica II. razreda Opće-realne gimnazije Katoličkoga školskog centra „Sv. Josip“, Sarajevo.

Treće mjesto dijele Brigita Kupanovac, učenica III. razreda Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti, Osijek, i Enya Doboš, učenica III. razreda Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti, Osijek.

Nagrada „Blaženi Ivan Merz“ dodjeljuje se najboljem literarnom radu nadahnutu Blaženikovim promišljanjima. Tema je ovogodišnjega Natječaja bila „Cijelo je kršćanstvo sazdano na žrtvi. Tko ne zna što je žrtva, ne može razumjeti kršćanstvo