Zagreb-Špansko: BLAGDAN TIJELOVA I TIJELOVSKA PROCESIJA U ŽUPI BL. IVANA MERZA

I ovogodišnju svetkovinu Tijelova 11. lipnja 2020. g., kao i prijašnjih godina, župljani Župe bl. Ivana Merza u Zagrebu–Špansko proslavili su na župnom zemljištu, mjestu izgradnje buduće crkve svečanim euharistijskim slavljem i procesijom ulicama svoje župe.

Svečanu misu predvodio je je upravitelj župe vlč. Marka Čolak uz koncelebraciju p. Božidara Nagya postulatora za kanonizaciju bl.Ivana Merza i dr. Josipa Beljana.

U svojoj  homiliji župnik je  istaknuo: „Postanimo danas kruh za druge jer time ništa ne gubimo, naprotiv-time dobivamo. Kao što pšenično zrno umirući dobiva svoje pravo određenje: postaje klas, bogat novim zrnima, tako ćemo i mi svojim samodarivanjem doživjeti vlastito ispunjenje, vlastito ostvarenje koje rađa radošću, unutarnjim mirom i predokusom punine života u i s  Kristom.“

Nakon mise župljani su  se u procesiji s Presvetim Oltarskim Sakramentom uputili ulicama Župe časteći i slaveći Krista živoga i svjedočeći svoju vjeru i svoje predanje Kristu. Uz zajedničku molitvu i pjevanje euharistijskih pjesama procesija se zaustavila na četiri postaje. Svatko je nosio svoje molitve i čežnje, a svima je bila jedna zajednička, a to je molitva za izgradnju župne crkve koja se evo pomalo uslišava: na prvi petak ovoga mjeseca, 5. lipnja stigao je kontejner na župsko zemljište u kojem je smješten oltar tako da se više ne treba improvizirati sa stolovima koji su privremeno služili kao oltar i s prenošenjem stvari  svake nedjelje za sv. misu. Taj je kontejner stabilan i na neki način već proročki naviješta buduću crkvu koja će se graditi na ovome župskom zemljištu u koje je već ugrađen duhovni kamen temeljac – cigla iz potresom oštećene Bazilike Srca Isusova iz Zagreba.