Prvi Nacionalni susret koordinacije mladih Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetom održao se u Međugorju od 29. prosinca 2019. do 1. siječnja 2020. Na susretu je sudjelovalo oko 400 mladih iz karizmatskih zajednica iz svih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Pod vodstvom koordinatora mladih, Matije Ricova, koji je ujedno i voditelj molitvene zajednice Nanovo rođeni u Botincu u Zagrebu, na ovome višednevnom susretu gostovali su John Pridmore, obraćeni londonski gangster, međugorska vidjelica Mirjana Soldo i p. Božidar Nagy, postulator bl. Ivana Merza. Susret se održavao u ustanovi za nezbrinutu djecu u Majčinom selu u Međugorju. Svakodnevno se slavila sv. Misa koju su predslavili p. Sebastijan Šujević, isusovac, duhovnik karizmatskih zajednica,  vlč. Ivica Tolla, župnik iz župe Generalski Stol, te p. Božidar Nagy, postulator bl. I. Merza.

Cijeli je susret bio prožet nazočnošću bl. Ivana Merza čije su misli i učenje prožimali sva događanja i predavanja. Već u prvom uvodnom govoru Matija Ricov, koordinator, istaknuo je ulogu bl. Ivana Merza i njegova učenja i primjera za duhovni život i djelovanje mladih u Karizmatskom pokretu. Njegove relikvije bile su kroz sva četiri dana izložene na oltaru. Trećega dana susreta o svetačkom životu bl. Ivana Merza, o njegovoj poruci i značenju  za mladež, govorio je postulator p. B. Nagy. Istaknuo je posebno riječi kako ga je sv. Papa Ivan Pavao II. nazvao na njegovoj beatifikaciji: „svjedok, zaštitnik, suputnik, primjer i uzor“  te „program života i rada za mlade katolike“. Poslije podne istoga dana student Mišo Lukenda iz Botinca govorio je o formaciji mladih po uzoru na bl. Ivana i to na četiri razine: duhovnoj, intelektualnoj, socijalnoj i tjelesnoj, a što se već primjenjuje u nekim karizmatskim zajednicama. Mladi su posebno bili dotaknuti svjedočanstvom Johna Pridemora, obraćenika, koji je govorio o svome životu prije obraćenja i sada nakon obraćenja. Njegovim naglašavanjem i poticajem na sv. ispovijed mnogi su mladi pristupili sakramentu pokore. Svjedočanstvo Mirjane Soldo, vidjelice iz Međugorja, potaknulo je mlade na pobožnost Gospi i približilo im je svakodnevnu svetost te kako je živjeti u obiteljskom pozivu.

Najdirljiviji trenutak susreta bila je sveta Misa u novogodišnjoj noći s kojom se ušlo u Novu Godinu 2020. godini. Na kraju svete Mise, svih 400 mladih posvetilo se Srcu Isusovu po uzoru na događaj od 22. lipnja 1900. godine kada se diljem Hrvatske i BiH 160.000 mladih Hrvatica i Hrvata također posvetilo Srcu Isusovu. Za tu prigodu posvete devetnaestogodišnji travnički gimnazijalac Petar Perica, kasnije isusovac i mučenik (ubijen 1944. g. u Dubrovniku od komunističkih partizana)  spjevao je pjesmu  Do nebesa nek se ori  koju se također i na kraju ovogodišnje posvete svečano otpjevali mladi koji su se tako pridružili ovome divnom svjedočanstvu vjere svojih predaka od prije 120 godina. Donosimo u nastavku tekst ove posvete:

POSVETA   MLADEŽI  SRCU    ISUSOVU

 Gospodine Isuse Kriste zahvaljujem Ti za sve darove koje si mi dao: za dar života i zdravlja, za milost vjere i dar pripadnosti Katoličkoj Crkvi. Danas se posvećujem Tvome Božanskom Srcu. Ovim činom najprije ispovijedam i potvrđujem svoju kršćansku vjeru i svoje opredjeljenje za Tebe; potvrđujem svoje prihvaćanje svih katoličkih istina vjere kako nas uči sveta Crkva u kojoj si mi dao milost da sam rođen  i  odrastao.

Potvrđujem svoj krsni savez s Tobom i svoju odluku da po njemu živim. Priznajem Te svojim Gospodarom i Kraljem.  Izjavljujem da ćeš mi od sada Ti sa ljubavlju Tvoga Božanskog Srca biti najviša vrijednost moga života koju primam u svoje biće. Pomozi mi da mogu živjeti dostojno Tvoje ljubavi i da njome usrećujem svoje bližnje. Slijedeći primjer brojnih tisuća hrvatskih mladića i djevojaka koji su se prije stotinu i dvadeset godina posvetili Tvome Presvetom Srcu i ja zajedno s njima ispovijedam i kličem: »Dušom tijelom vijek sam Tvoj.» Tvoj hoću biti i ostati sada i uvijeke! Amen.