Diploma o dobivanju nagrade

Vicepostulatura „Bl. Ivan Merz“ na Filipinima nagrađena je ovogodišnjom nagradom Katoličke Nove Evangelizacije čija se dodjela održala na svečanosti u Manili. Nagradu dodjeljuje organizacija „Sv. Pavao Apostol“ koja radi na promicanju riječi evanđelja na periferije, onima posljednjima i zaboravljenima, kao što je to s oduševljenjem činio sv. Pavao. Nagrada se daje najizvrsnijima u nasljedovanju djelovanja sv. Pavla i dodjeljuje se biskupijama, organizacijama i/ili raznim grupacijama.

Utemeljitelj ove organizacije je filipinska Biskupska konferencija, a samo je natjecanje od velikog nacionalnog značaja. Nagrada se dodjeljuje godišnje, a ovo je druga godina održavanja ovoga natjecanja.

U finalu je bilo četiri finalista, a Vicepostulatura „Bl. Ivan Merz“ zauzela je visoko drugo mjesto. Vicepostulator Dave Della Cruz je na kraju u intervjuu rekao: „Ovo nije samo prepoznavanje rada naše Vicepostulature, ovu nagradu dugujemo i Biskupiji  Antipolo. Biskupija je dom našeg misionarskog rada i mi smo vrlo zahvalni što nam je biskup Francis dodijelio svoj blagoslov.“