Vicepostulatura bl. Ivana Merza koja postoji na Filipinima već nekoliko godina organizirala je u prosincu 2016. g. svečanu proslavu 120. obljetnice rođenja blaženoga Ivana Merza. Bila je služena sv. misa 16. prosinca u kapeli Srca Isusova u kolegiju San Pablo, Laguna, Manila. Osim učenika bili su nazočni i nastavnici. Pater Edilberto Mesias, svećenik iz Družbe Misionara vjere i kapelan škole, održao je divnu homiliju u kojoj je prikazao bl. Ivana kao uzora ustrajnosti i apostolata.

Tom je prigodom za vrijeme sv. mise bio blagoslovljen prvi kip bl. Ivana koji je izrađen na Filipinima kao što se vidi na fotografijama. Kalup za kip će se napraviti uskoro kako bi se mogle načiniti i druge kopije za zajednice i škole koje ga budu tražile za čašćenje.

Nakon sv. mise vice-postulator Dave Dela Cruz održao je katehezu te je omogućio nazočnima da iskažu štovanje relikvijama bl. Ivana. Ujedno je Vicepostulator na kraju svečanosti najavio da će se u Manili početkom 2017. god otvoriti centar i oratorij posvećeni bl. Ivanu Merzu. Tu će također biti i ured Vice-postulature i centar apostolata za promicanje poznavanja i štovanja bl. Ivana.