Vice postulatura bl. Ivana Merza na Filipinima i ove godine je u mjesecu studenom ostvarila projekt pod nazivom „Festival Svetaca“.

 O tome nas izvještava vice-postulator Dave Ceasar dela Cruz:
„Festival svetaca jest način kako pomažemo Katoličkoj Crkvi na Filipinima da istakne i promiče pravi smisao i vrijednost blagdana Svih Svetih nasuprot pomodarskom uvođenju tzv. Halloween. U mnogim zapadnim zemljama ta „noć vještica“ postaje događanje koje stavlja u pozadinu blagdan Svih Svetih. Stoga smo i ove godine organizirali „Festival svetaca“ na koji je bio uključen i bl. Ivan Merz pa je tako i njegov primjer pomogao mladim ljudima da shvate važnost i dragocjenost
blagdana Svih svetih. Izlošci relikvija svetaca i papinskih predmeta koje smo posudili i prikupili iz raznih kongregacija i dijeceza, bili su izloženi ovoga mjeseca u najvećem trgovačkom centru u Aziji.
S. M. Mall of Asia bio je sponzor tog izložbenog prostora. Osim brojnih posjetitelja bili su među njima i studenti koji se nalaze na svojim edukativnim putovanjima te su imali priliku posjetiti ovu izložbu.

Formalno otvaranje festivala bilo je dana 31. listopada a festival je trajao do 13. studenoga. Od 15. do 30. studenoga blaženi Ivan kao posebna atrakcija izložbe jest u posjetu gradu Roxas City (nadbiskupija Capiz).

Onamo ga je pozvao nadbiskup St. Vincent Ferrer Parish.“

Dave Ceasar dela Cruz, vice-postulator