U ponedjeljak 10. listopada, na drugu obljetnicu beatifikacije bl. Karla Acutisa u Asizu 10. listopada 2020., njegova Izložba o euharistijskim čudima postavljena je u bazilici Srca Isusova u Zagrebu (dvorana uz crkvu).

To je sada već četvrta župa  u Zagrebu koja ugošćuje tu izložbu, a do sada je već bila u 17 župa po Hrvatskoj.

Prigodom otvorenja izložbe misno slavlje predvodio je o. Božidar Nagy, koji je u propovijedi među ostalim spomenuo da je od svih tih čudesa najveće euharistijsko čudo sam bl. Karlo Acutis.  Da jedan  dvanaestogodišnji dječak, koji je već od svoje sedme godine živio intenzivnim euharistijskim životom, dolazi na ideju da postavi takvu izložbu i uspijeva ju realizirati za dvije godine, nije moguće objasniti bez posebnog Božjeg nadahnuća. Govoreći o životu bl. Karla o. Božidar je i na njega primijenio riječi kardinala Franje Kuharića koje je jednom prigodom izrekao upravo u bazilici, nazvavši bl. Ivana  Merza „čudom milosti Božji“. „To se isto može reći i za bl. Karla Acutisa“, istaknuo je o. Božidar.

Za prijevod tekstova izložbe na hrvatski jezik i njezinu tehničku realizaciju u Hrvatskoj posebno se angažirala i zaslužna je pravnica Marija Boras, majka petero djece. Ona je bila okupila tim suradnika i prevoditelja koji su dvije godine radili na hrvatskom izdanju te izložbe.  Bila je nazočna i na otvorenju izložbe 10. ov. mj. u bazilici Srca Isusova i iznijela je svoje dojmljivo svjedočanstvo kako ju je upravo pobožnost Srcu Isusovu potaknula da se angažira u realiziranju te izložbe u našoj domovini.

Na izložbi je uvršteno i hrvatsko čudo iz Ludbrega, zahvaljujući o. Božidaru Nagyu koji je još 2005., kad je izložba tek započela svoj hod po svijetu, to bio predložio bl. Karlu i njegovoj majci koji su rado prihvatili taj prijedlog i odmah uvrstili Ludbreg i u knjigu o tim čudima i u samu izložbu. Dapače, kako je kasnije rekla Karlova majka, sam Karlo želio je posjetiti Ludbreg, ali ga je u tome spriječila bolest i potom smrt.

Izložba o euharistijskim čudima dostupna je u hrvatskom prijevodu i na Internetu i to na hrvatskoj web stranici bl. Karla koja se nalazi na poveznici ovdje.

Izložba ostaje u bazilici tri tjedna, sve do 28. listopada. Zbog radova na sanaciji bazilike od potresa, pristup bazilici i izložbi preko dana moguć je kroz ulaz u Draškovićevoj ulici br. 54.  A od 17.30 sati svakoga dana i bivši ulaz u Palmotićevoj ul. br. 31  otvoren je za ulaz u dvorište bazilike.

Liturgijski spomendan bl. Karla Acutisa slavi se 12. listopada; to je dan kada ga je Bog godine 2006. u njegovoj petnaestoj godini, pozvao k sebi u Vječnost.  Službena liturgijska molitva (zborna) bl. Karla koja se moli u njegovoj misi glasi: “Bože, koji si nam u životu blaženoga Karla objavio neistraživa bogatstva Euharistije i učinio ga uzorom za mladež, te svjedokom milosrđa prema siromasima, udijeli i nama, da po njegovu zagovoru uvijek budemo ujedinjeni s tobom i prepoznajemo te u braći koju susrećemo na našem životnom putu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.”