Završetak mise beatifikacije

Banja Luka, (IKA) – Na kraju misnoga slavlja Sveti Otac je predao mladeži križ koji je izradio Branko Ivanković, pozvavši ih da po zagovoru Ivana Merza prihvate Krista i svjedoče ga svojim životom. U križ su ugrađene relikvije novoga blaženika, a putovat će svim župama biskupija Bosne i Hercegovine.
Sveti se Otac zatim zahvalio svim biskupima iz Bosne i Hercegovine, posebno mjesnome biskupu Franji Komarici, svećenicima, redovnicima i redovnicama i svim vjernicima laicima, državnim, gradskim i vojnim vlastima, kao i svima koji su omogućili posjet Banjoj Luci. Papa je pozdravio sve stanovnike Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost. Svima je udijelio blagoslov i potičući ih na pomirenje, mir i pravednost. “Zemljo Bosno i Hercegovino, Papa te nosi u svome srcu i želi dane napretka i mira”, riječi su kojima je Ivan Pavao II. završio misu beatifikacije na Petrićevcu u Banjoj Luci.
Nakon toga su Papu pozdravili predstavnici Židovske zajednice i Islamske zajednice, te predsjednik Državnog odbora za doček Sv. Oca Dragan Čović. Okupljeno mnoštvo vjernika predvođeno zborom otpjevalo je “Falu”.