Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja 2019. u katedrali u Sarajevu predvodio je svečano Euharistijsko slavlje  i time također  obilježio obljetnicu svoga biskupskog posvećenja. Prije početka Svete mise rektor katedrale mons. Ante Meštrović među ostalim je rekao: „Papa Ivan Pavao II. volio je na Bogojavljenje rediti nove biskupe pa je tako ovaj sveti Papa prije 28 godina, 6. siječnja 1991. posvetio za biskupa svećenika Vinka Puljića kao novog vrhbosanskog nadbiskupa“

Nakon što je navijestio Evanđelje, đakon Štefan prema drevnom običaju svete Crkve, pročitao je Bogojavljenski navještaj Uskrsa za 2019. godinu koji glasi: 

„Predraga braćo i sestre, objavila nam se slava Gospodnja i uvijek će se objavljivati dok On ponovno ne dođe. U tijeku i rasporedbi vremena spominjemo se i živimo otajstva spasenja. Središte čitave liturgijske godine uskrsno je trodnevlje našega Gospodina raspetoga, ukopanoga i uskrsloga, a vrhunac mu je Uskrs: Nedjelja Uskrsnuća, 21. travnja. Svake nedjelje tog tjednog Uskrsa, uprisutnjuje sveta Crkva ovo veliko otajstvo, u kojem je Krist pobijedio grijeh i smrt. Od Uskrsa proistječu svi sveti dani: početak korizme, na Pepelnicu, 6. ožujka; Uzašašće Gospodinovo, 30. svibnja; Nedjelja Pedesetnice: Duhovi, 9. lipnja; a početak nove liturgijske godine i došašća, u nedjelju 1. prosinca. I na blagdane Presvete Bogorodice, apostola i svetih, te na spomen vjernih mrtvih, navješćuje Crkva na svom zemaljskom putu pashalno otajstvo. Kristu, koji bijaše, koji jest i koji dolazi, Gospodaru vremena i povijesti, neprolazna slava u vijeke vjekova. Amen.“

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić podsjetio je da slave „divnu svetkovinu Bogojavljenja“ koju narod naziva i svetkovinom Sveta tri kralja odnosno mudraca. Na kraju propovijedi Kardinal je spomenuo i bl. Ivana Merza:

 „Svi smo mi svjedoci vjere“, rekao je Kardinal potičući katolike da svetim življenjem budu svjedoci svoje vjere. Podsjetio je da je rođeni Banjolučanin blaženi Ivan Merz napisao iz Pariza svojoj majci i sljedeće riječi: „Katolička vjera je moje životno zvanje“.Poželio je da svi istinski dožive Boga u svojoj duši i da slijede zvijezdu vodilju idući Isusovim putem.