Zahvaljujem za primljenu milost za ozdravljenje g. Z.L. koji je bio vrlo bolestan, nakon što sam se molila Ivanu Merzu, da kod dragog Boga izmoli milost ozdravljenja. Također sam molila za ozdravljenje kad su bili bolesni Š.O.,  M. Š. i dobar prijatelj A.P. Također sam primila razne druge milosti za koje sam molila.

Zahvaljujem Slugi Božjemu Ivanu Merzu na uslišanoj molitiv i dalje mu preporučujem svoju obitelj u njegov zagovor. Anđa.

Hvala Ivanu Merzu za sve milosti i zagovor kod Gospodina za moje unuke u školi. Vodi ih i dalje. Baka Z.

Zahvaljujem Ivanu Merzu za pomoć u raznim životnim potrebama, a napose u rješenju stambenog problema koji se riješio nakon izmoljene devetnice upravo na njegov rođendan 16- XII. 1998. – Dr. Ivo Soljačić

Pišem Vam kako bih posvjedočila o primljenoj milosti po zagovoru Sluge Božjega Ivana Merza. Zahvaljujem mu na svim dosadašnjim primljenim milostima. Merz mi je pomagao i pomaže mi u studiju u kojem su mi se pojavili već ozbiljni problemi tako da se sada sve okreće na bolje. – B.M., Zagreb

Zahvaljujem Ivanu Merzu za pomoć u rješenju stambenog problema. Z. U., Zagreb

Nakon obavljenih nekoliko devetnica u čast Sluge Božjega Ivana Merza uslišio nam je našu molitvu i dobili smo stan nakon 33 godine podstanarstva. Zahvljaujemo mu od srca za dobivenu milost. – Marija, Eva i Slavica, Zagreb.

Zahvala za pomoć u vrijeme rata

Živim u Vojvodini. U braku sam i imam dvoje djece. O sluzi Božjemu Ivanu Merzu prvi put sam čula tek ove godine u mjesecu ožujku, na jednoj sv. misi.  Tom sam prigodom dobila sličicu sa devetnicom Ivanu Merzu. Od toga dana u meni se pojavila želja da bolje upoznam Ivana Merza. Ubrzo nakon toga proglašeno je u našoj zemlji ratno stanje. Obuzeo me je strah da će i naša obitelj biti pogođena i da će mi suprug morati u rat. Znala sam da ću jedino molitvom moći nešto učinit. Tada sam se sjetila Ivana Merza. Uzela sam njegovu devetnicu ali je nisam molila samo devet dana nego sam obećala Bogu da ću tu molitvu moliti svaku večer dok se ne završi rat i to sa molbom da moj suprug ne ode u rat. Uz njega smo se osjećali sigurni i zaštićeni u tim teškim danima bombardiranja.   Dani su prolazili. Mnogi naši poznanici i rođaci dobivali su pozive i odlazili u rat, a ja sam se molila i čvrsto vjerovala. Obično sam na kraju molitve dodala obećanje Ivanu Merzu ukoliko primim milost da ću o tom obavijestiti Postulaturu i da jako želim biti svjedok primljene milosti po njegovu zagovoru što sada i činim.  Došao je kraj rata. Moga supruga nisu zvali. Osjetila sam opet, po tko zna koji put, Božju prisutnost u našem životu, da nas ljubi, da nas voli i da je s naše strane potrebna samo čvrsta vjera i pouzdanje s molitvom za njegovu pomoć.   –  B.P., Vojvodina

Merz pomogao u trudnoći; dječak dobio ime Ivan po Merzu

Krajem ožujka 1999. bila sam u osmom mjesecu trudnoće s našim trećim djetetom. Dobila sam infekciju i morala sam u bolnicu na liječenje. Bila sam dosta prestrašena za dijete, jer mi je prijetio prijevremeni porođaj. U bolnici me posjetila najbolja prijateljica i donijela mi sličicu Ivana Merza i molitvu na poleđini. Po zagovoru Ivana Merza, vrlo brzo sam izašla zdrava iz bolnice a mojem djetešcu nije bilo ništa. Do samog poroda još sam se molila Ivanu Merzu i rodila sam živog i zdravog dečkića kojeg smo i nazvali i krstili Ivanom. Još sam se par puta za moga Ivana i za neke druge probleme utjecala Ivanu Merzu i na mene je njegova pomoć ostavila snažan dojam. Ne znam kako bih to opisala, jer teško je riječima opisati onu dubinu i onu toplinu koja čovjeka prožme kad se iz srca moli. Volim Boga i našu Majku Mariju, a posebno se molim i zavjetujem Majci Božjoj od Kamenitih  vrata u Zagrebu. Sada sam u Ivanu Merzu našla još jednog prijatelja, koji mi je svojim primjerom i zagovorom više puta pomogao.

                                                                      Sretna majka iz Zagreba, K. M.

(Molimo ovu majku da nam javi svoju adresu kako bismo njezinog maloga Ivana mogli upisati u naš popis “Ivana”  koji su po našem Ivanu Merzu dobili ime.)

U jesen 1998. na savjet duhovnika kod tvojega groba utjecao sam se tvome zagovoru kod Gospodina u velikoj potrebi moleći za milost i blagoslov u dobivanju stalnog namještenja. Hvala ti, Ivane, za zagovor tvoj kod Gospodina, jer sam namještenje dobio. – Željko B.

Javno zahvaljujem Ivanu Merzu za veliku milost za koju sam ga molila: moj se zet nakon pedeset godina ispovijedio za Uskrs ove godine i sada redovito obavlja svoje vjerske dužnosti, moli krunicu i križni put. – Katica T., Vrpolje