(Marikina City), prošle subote,10. srpnja 2010., kuća bl. Ivana Merza  bila je ispunjena radošću i posjetiteljima za njezin blagoslov. Tri svećenika i đakon, Fr. Allan Antonio, ravnatelj liturgijske glazbe u biskupiji Malolos, voditelj blagoslova, zatim Fr. Elpidio Silug, ravnatelj liturgije u biskupiji Baguio, potom Fr. Paulo Gamboa, liturgičar reda bosonogih karmelićana na Filipinima, i vlč. Aldrin Alvarado, liturgist i asistent ravnatelja postulanata reda sv. Augustina, svi su oni koncelebrirali sv. misu tom prigodom u samoj kući.

Kuća bl. Ivana – Bahay ni Juan na filipinskom jeziku, –  služit će kao kuća i ured Vicepostulature za kanonizaciju bl. Ivana Merza; u kući je molitveni prostor, oratorij u kojem se nalazi slika bl. Ivana koju je blagoslovio papa Benedikt XVI. i različite relikvije blaženog Ivana.

Kuća je također otvorena za posjetitelje koji traže duhovnu pomoć, savjetovanje, i vrijeme molitve prema dogovoru; služit će također i formacijski centar braće, suradnika, i studenata Bratstva katoličkih svetaca.