Početkom mjeseca ožujka 2024. osnovano je u Aucklandu na Novom Zelandu Bratstvo bl. Ivana Merza o čemu je već obavještena katolička javnost u Hrvatskoj. Među aktivnostima nedavno osnovanog Bratstva jest i njihova zajednička molitva krunice o čemu nas je izvijestio Christian, utemeljitelj Bratstva na svome fb profilu. Uz obavijest donio je i veoma lijepi komentar koji donosimo ovdje u hrvatskom prijevodu:

“Božja je slava živi čovjek” – Sveti Irenej.

“Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.” (Ivan 10,10).

U našem Bratstvu mi smo mladići koji daju sve od sebe da budu katolici za života i s nadom da ćemo učiniti najviše od onoga što nam Bog nudi.

Pod zaštitom smo bl. Ivana Merza, sveca laika koji je umro u ranim tridesetima, a život je posvetio evangelizaciji mladih i svome posvećenju. Promicao je dva stupa pobožnosti: prema Euharistiji i Blaženoj Majci Mariji.

Ako ste muškarac katolik, stariji od 23 godine i neoženjen, pozivamo vas da nam se pridružite, i to samo momci koji daju sve od sebe da žive svoju vjeru u ovom životu. Ove fotografije i video su od naše sinoćnje molitve krunice koji je bio i naš zadnji zajednički susret u korizmenom vremenu.“

Mi dodajemo još i nekoliko fotografija s proslave Cvjetnice i svečane procesije na kojoj su sudjelovali članovi Bratstva a fotografije je objavio Kristijan na svome fb profilu.  Kristijana se lako prepoznaje u sivo-srebrnastom odijelu, a njegov brat Austin u crvenoj košulji nosi veliku granu palme.