Blagdan bl. Ivana Merza u hrvatskoj zajednici u Francuskoj proslavljen je svečanom misom  14. svibnja u Parizu u crkvi  Eglise Saint-Germain de Charonne u kojoj se posljednjih nekoliko godina okupljaju Hrvati na nedjeljnim i blagdanskim  misama. Misu je predslavio velečasni  Luka POLJAK, a koncelebrirao je don Stjepan LONČAR, voditelj Hrvatske katoličke misije u Francuskoj.

Po završetku misnog slavlja prigodnim riječima nazočnima se obratila vicepostulatorica kauze bl. Ivana Merza Ivanka JARDIN. U svom kratkom izlaganju govorila je o Blaženikovom boravku u Parizu te njegovoj ljubavi prema Hrvatskoj koju je on izabrao za svoju domovinu  i pritom naglasila da mu njegovo hrvatsko domoljublje nije smetalo da zavoli i Francusku koju bismo, s današnjeg stanovišta,  mogli nazvati njegovom drugom domovinom. Ovaj primjer iz njegova života potiče na razmišljanje brojne obitelji koje u suvremenom svijetu žive izvan zemlje svoga podrijetla. Postulatorica je upoznala hrvatske vjernike o postojanju Vice-postulature bl. Ivana Merza i na Filipinima, te mogućem susretu s njezinim članovima koji ove godine planiraju posjetiti Zagreb, Rim i Pariz.

Proslava je završila je prigodnim domjenkom u prostoriji Eglise Saint Cyrille et Méthode-  crkvi u kojoj su se hrvatski vjernici okupljali i slavili vjerske i nacionalne blagdane u proteklim desetljećima.