Christian i Austin su članovi Klape Samoana (Auckland, Novi Zeland) koji su nekoliko puta posjetili Hrvtsku i kod nas su najviše poznati kao zaljubljenici u hrvatsku klapsku glazbu koju izvode na brojnim svojim koncertima po svijetu. Kao praktični vjernici u povodu blagdana bl. Ivana Merza pozvali su na molitvu blaženome Ivanu Merzu putem svoje FB stranice koja broji pedeset tisuća pratitelja. Sljedećeg vikenda dolaze ponovno u Zagreb i posjetit će Blaženikov grob! Na svome profilu uz sliku bl. Ivana Merza napisali su:

Blagdan bl. Ivana Merze bio je 10. svibnja – molimo ga za njegov zagovor, osobito za našu današnju mladež. Uvijek govorim ljudima diljem svijeta da je biti Hrvat sinonim i za biti katolikom i da se trebaju držati ovog blaga naše vjere. Nadamo se da ćemo posjetiti njegov grob kada dođemo u Zagreb ovaj vikend! Molite za nas na našem putovanju dok putujemo. Hvala vam!

Istoga dana tj. 17. svibnja 2023. Christian i Austin su objavili na svojoj FB stranici tekst o temeljima njihova poslanja koje vrše kroz glazbu i svjedočenje. Donosimo hrvatski prijevod:

VJERA, LJUBAV I DOMOVINA

To su temelji naše misije. Čak i prije nego što smo počeli pjevati hrvatski oni su već bili veliki dio našeg života.

VJERA – Kao što većina vas zna, Austin i ja smo praktični katolici (nastojimo biti dobri katolici) i idemo na tradicionalnu latinsku misu. Kad smo na turneji ili putovanju, uvijek dajemo sve od sebe da stignemo na misu u nedjelju, čak i ako pjevamo i zabavljamo se noć prije. Zašto? Jer vjerujemo da naša snaga i naša moć ne dolazi od nas nego od Boga koji je izvor sve snage, moći, ljepote, dobrote i istine ovoga svijeta. Mi smo samo instrumenti koji to prenose svijetu i to činimo kroz svoju glazbu. Ali znamo da bez Boga i bez pomoći naše Majke Marije ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

LJUBAV – Ljubav nisu samo neki lijepi osjećaji, već je to obveza i izbor. To je odluka. Hrvatska je pokazala toliku ljubav prema nama. Hrvatski narod diljem svijeta prihvatio nas je i primio kao svoje. Gdje god da dođemo, hrvatski narod nas prima u svoje domove, klubove, crkve itd. Oni su birali nas i mi smo birali njih. Zato sve Hrvate doživljavamo kao svoju obitelj. Na isti način na koji sve Samoance doživljavamo kao svoju obitelj. Hvala vam za vašu ljubav. Volimo vas sve.

DOMOVINA – Jako je važno voljeti odakle dolaziš. Da poljubiš zemlju svojih predaka i pradjedova. Poznavati svoje korijene, prigrliti svoje nasljeđe i sačuvati svoju baštinu. Što se toga tiče, Hrvatsku smo zavoljeli gotovo jednako kao i Samou. Sve što radimo je usmjereno na promociju Samoe u svijetu i ponosni smo što na ovo putovanje možemo sa sobom povesti i Hrvatsku i Novi Zeland. Kamo god idemo, govorimo ljudima da budu ponosni na svoju povijest i svoju zemlju. Budite ponosni na svoju kulturu. Bog te stvorio takvim. I on te povjerio tim ljudima i toj obitelji dok ne uđeš u svoju pravu domovinu gore. Zašto ti sve ovo govorim? Zašto radimo to što radimo? Ne samo zbog lijepih nota ili lijepih osjećaja, već zato što imamo misiju prema ovim vrijednostima: Vjera, Ljubav i Domovina

Engleski original gornjega njihova teksta možete naći na ovoj poveznici.

U nastavku možete pogledati dva posebno zanimljiva i informativna njihova gostovanja na LaudatoTV u kojima govore o svome životu, svojoj vjeri, kako su zavoljeli hrvatsku klapsku pjesmu i preko nje Hrvatsku.