Uoči blagdana bl. Ivana Merza, u ponedjeljak, 8. 5. 2023. godine održana je još jedna u nizu manifestacija „Dani Ivana Merza“ u organizaciji OŠ Eugena Kumičića i Župe bl. Ivana Merza u Slatini.

Učenici su imali prilike provjeriti svoje znanje o bl. Ivanu Merzu uz pomoć kviza, okušali su se u igrama spretnosti, slagalici te se ugodno podružili s ostalim sudionicima manifestacije.

Nakon programa u školi, uslijedio je posjet župnoj crkvi bl. Ivana Merza gdje nas je dočekao župnik Nikola Jušić. Župnik je u svom govoru ponosno rekao da je župa bl. Ivana Merza u Slatini prva župa u Hrvatskoj i u svijetu posvećena tom hrvatskom blaženiku, uzoru i zaštitniku hrvatske katoličke mladeži. Ove će godine 22. lipnja, župa proslaviti 20 godina od svoga utemeljenja. Iako mlada župa, do sada je iznjedrila dvojicu svećenika, na kojima zahvaljujemo Bogu.

Župu bl. Ivana Merza u Slatini posvetio je požeški biskup Antun Škvorčević 14. studenog 2021. godine, kada su i moći (relikvije) blaženika ugrađene u oltar.

Mnogi, mladi i stari, utječu se zagovoru bl. Ivanu Merzu i primaju mnoge milosti.

Na kraju, možemo ponoviti riječi mladih iz Vinkovaca: “Hvala ti, Orle Kristov što si nam pokazao put k Suncu!“