Stari Merzovi suradnici polako odlaze:

+ DON FRANO VUČETIĆ

U Dubrovniku je 4. studenoga umro don FranoVučetić u 95. godini života i 70. godini svećeništva. Sahranjen je na groblje Boninovo. Sprovod je vodio dubrovački biskup dr. Severin Pernek koji je prije sprovoda odslužio sv. misu i održao prigodnu homiliju. Od pokojnika su se nad grobom oprostili u ime svećenstva mons. Karlo Capurso, te u ime katoličkih svjetovnjaka, suradnika i prijatelja Ivo Arnerić. Još je govorio prof. Job i jedan mještanin njegove rodne Vele Luke.

Pokojni mons. Frano Vučetić rođen je 26. V. 1879 godine u Veloj Luki na otoku Korčuli. Prvu sv. misu čitao je 1904. godine u Rimu. Službovao je u raznim mjestima Dubrovačke biskupije. Od 1. I. 1925. postaje rektor Biskupske kurije u Dubrovniku. Radi u sjemeništu kao zamjenik upravitelja, a kasnije dugo godina kao upravitelj. Uređuje glasnik sv. Terezije od Malog Isusa, koji je između dva rata izlazio u Dubrovniku. Nakon što je Papa Pijo XI. uputio poziv na rad u Katoličkoj Akciji prvi se među svećenicima Dubrovačke biskupije tom pozivu odaziva. Surađuje s našim blagopokjnim Dr. Ivanom Merzom u organiziranju katoličke orlovske omladine. Bio je dugo vremena predsjednik dubrovačkog okružja te katoličke omladinske organizacije.

Godine 1947. napustio je svoje milo sjemenište i svoj dragi Dubrovnik. Strpljivo podnaša sve kušnje, koje su mu urodile Božjim blagoslovom, jer se povratio s popravljenim zdravljem i doživio duboku starost.

Za svoj vrlo aktivan rad stekao je zaslužno priznanje crkvenih vlasti, i primio visoko odlikovanje. Već 1930. bio je imenovan počasnim kanonikom Stolnog kaptola u Dubrovniku, 1941 komornikom Sv. Stolice s pravom na naslov Monsignora, a godine 1961. sv. otac papa Ivan XXIII Dobri imenovao ga je svojim kućnim prelatom.

I. A. Dubrovnik