VIJESTI IZ POSTULATURE

U petak, 17. siječnja pod predsjedanjem uzoritog kardinala Franje Kuharica održana je zaključna sjednica biskupijskog procesa za proglašenje Blaženim Sluge Božjega dra Ivana Merza.

Pregledani su svi materijali nadbiskupijskog procesa i zapečaćeni upućeni u Rim kongregaciji za proglašenje blaženika i svetaca. Ta će kongregacija preko svojih stručnjaka nastaviti proces istraživanja herojskih kreposti u našeg kandidata za oltar, dra Ivana Merza.

Podsjećamo sve vjernike, napose bolesnike i patnike da se s velikom vjerom, pouzdanjem i molitvom obraćaju Slugi Božjemu Ivanu Merzu da im on svojim zagovoorom kod Boga isprosi željene milosti ili ozdravljenje.

Sličice i knjige o njemu može se i dalje nabaviti na adresi Vicepastulature. Sve zadobivene milosti i uslišanja javite na adresu: Vicepostulatura dra Ivana Merza — Palmotićeva 33 — 41001 — Zagreb — pp. 699.

OBLJETNICA SMRTI DRA IVANA MERZA U BANJA LUCI

Svečanom koncelebriranom Euharistijom koju je prevodio mjesni biskup mons. Alfred Pichler, obilježena je u banjalučkoj katedra. li u subotu 10. svibnja obljetnica smrti sluge Božjega Ivana Merza. U propovijedi je biskup istaknuo ulogu tog Banjalučanina, jednog od najvećih laičkih uzorlikova našeg stoljeća. Prikazao je Ivana kao revna molitelja, preteču suvremene liturgijske obnoove toliko desetljeća prije II. vatikanskog koncila, te kao neumorna radnika. Požalio je nepravdu koja se Ivanu čini kad ga se stavlja tamo gdje on nije stajao, jer on se nikad nije bavio nikakvom politikom, niti ičim osim radom za Isusa Krista.