Prečasnom (Nad)biskupskom Ordinarijatu

Molba

1. Aktor kauze S. B. Ivana Merza moli i predlaže, da preuzv. GG. Biskupi na svojoj konferenciji u Zagrebu (u eventualijama) bi izvoljeli raspravljati o Kauzi Ivana Merza i širenju kulta njegova u našoj domovini.

2. Da bi se u svakoj (nad)biskupiji našao jedan svećenik, koji bi želio, kao vicepostulator, surađivati sa postulaturom u Zagrebu, Kaptol 28. Odavle bi primao knjige, bilten i sličice, koje bi širio među vjernicima. S. B. Ivan je dosta nepoznat među našim vjernicima. Kult je uvjet beatifikacije.

3. Poslije odlaska vojske iz sjemeništa na Šalati, u Zagrebu imade dosta prostora. Mogle bi se dodijeliti dvije sobe za muzej i arhiv materijala o Merzu. Kod isusovaca u Palmotićevoj u Zagrebu je to u potkrovlju u uskom prostoru.

4. Sveti Otac se svako malo interesira za ovu Kauzu. Često Merza stavlja mladima za uzor. Sveti Otac želi intenzivan rad oko beatifikacije - što nas samo, koji smo na tom poslu, ohrabruje..

5. Gornje se može preporučiti u Službenom vjesniku (Nad) biskupije. Pisati o Njemu barem u prosincu (mjesec rođenja) i u svibnju (mjesec blažene smrti).

Uz štovanje i zahvalnost
Vito Cipriš,
aktor kauze