KRATKE VIJESTI

Svim štovateljima sluge Božjega Dra IVANA MERZA, javljamo da je dosadašnji aktor kauze preč. gosp. Vito Cipnš,povukao se u mirovinu, pa mu se ovom prilikom, od srca zahvaljujemo na svemu što je učinio za proslavu sluge Božjeg Dra IVANA MERZA.

Novi aktor kauze je župnik sv. Petra u Vlaškoj ulici MATIJA STEPINAC, koji se uz tolike svoje dužnosti i razne apostolate prihvatio da nastavi rad na proslavi Sluge Božjeg Dra Ivana Merza, da bi se što prije i više proširio krug štovatelja, te da bi dr. Ivan Merz, kao uzor mladeži zasjeo i na čast oltara. Ovih dana je okupio suradnike i štovatelje s njima održao nekoliko sastanaka s namjerom, da se vjernicima predoči svetački lik mladok laika.

Ovih dana je u Zagrebu boravio i postulator kauze p. Božidar Nagy DI s kojim su tom prilikom dogovoreni daljni planovi.

Ove godine Merčev dan slavimo 10. svibnja svečanom sv. Misom u Bazilici Srca Isusova, u Palmotićevoj ul. gdje se nalazi i grob dr.Ivana Merza, a koju predvodi i na njoj propovijeda banjalučki biskup dr. Franjo Komarica.

Molimo, sve štovatelje, da svoje zahvale šalju na adresu POSTULATE DRA IVANA MERZA, VOĆARSKA 106, ZAGREB (41000).

Obavještavamo štovatelje, da ovaj puta izlazi samo kratki bilten, dok će glasilo Postulature izići početkom školske godine, dakle u jesen.

Tajnik Postulature