Sabrana djela - Bibliografija

Bibliografija

OBJAVLJENIH
STUDIJA I ČLANAKA
IVANA  MERZA  

Bl. Ivan Merz objavio je u tisku brojne studije, članke i nekoliko brošura u raznim časopisima i novinama. Ovdje donosimo cjelovitu bibliografiju svih njegovih objavljenih radova koje smo svrstali po temama.

Prvi svoj članak pod naslovom «Novo doba» bl. Merz je objavio još kao student 1919.g., a u njemu iznosi svoje iskustvo stečeno za vrijeme boravka na bojištu u Prvom svjetskom ratu. Neki njegovi članci, napisani za života, objavljeni su posthumno.
 Na kraju liturgijskog dijela pod naslovom «Liturgijski kutić», sabrano je 25 članaka koje je bl. Ivan redovito objavljivao u mjesečniku «Posestrimstvo» u posebnoj rubrici «Liturgijski kutić» tijekom tri školske godine, od 1922. do 1925. Ovi članci predstavljaju jednu cjelinu, tj. radi se o malom liturgijskom tečaju kako duhovni život graditi na liturgiji i iz nje crpsti nadahnuća za svoj vjerski život.
 Osim ovih objavljenih radova u rukopisnoj ostavštini bl. Ivana ostalo je mnogo neobjavljenih spisa. I ti radovi bit će postupno stavljani na ovu web stranicu bl. Ivana.

Liturgija

Redakcijski Uvod u liturgijske tekstove bl. Ivana Merza

Šk. god. 1922./1923.

Škol.god. 1923./1924.

Škol.god. 1924./1925.

Književna kritika

   Turgenjev. - Prikaz književnog rada. - Članak napisan i poslan u Luč 1915.g.
   - Ostao neobjavljen. Ovdje se donosi prema sačuvanom rukopisu.


 

 

Katoličke organizacije

 

Katolička  Akcija

 

Papa  -  Rim

 

Lurd

 

Kršćanski moral

 

Tjelovježba

 

Razno